PiVoSH92 napisał(a):

|
Cywka zagrał znośnie na skrzydle, więc myślę, że to jest jego pozycja. Tak też grał w Anglii.
|
Myślę, że nie został, jednak, ściągnięty z myślą o grze na skrzydle; za mało tam daje (przynajmniej na razie). I w pewnym sensie jego przydatność dla Wisły, jeśli można tak napisać, zabił transfer Mączyńskiego.
Dariook napisał(a):

No oczywiście można to przemeblować i ułożyć to tak jak napisałeś. Tylko wtedy co? Kazek się obecnie myli forsując Popovica na rozgrywającego? Na rundę jesienną przecież nie ma innych możliwości.
No i ciężko żywić nadzieję , że Crivellaro będzie naszym mózgiem, jeśli nie wiadomo co chłopaczyna potrafi, czy to w ogóle potrafi.
|
Nie myli się. Po prostu Crivellaro przyjechał tutaj najbardziej "zapuszczony" i na razie nie jest piłkarzem pierwszego wyboru. Wobec tego przesunął na 10 Popovica, który jakieś tam inklinacje do gry ofensywnej ma, ale nigdy nie da takiej jakości, jak Stilić. Z drugiej strony, jeśli lepiej odnajdzie się w drużynie, w przeciwieństwie do Semira powinien dać nam dużo więcej w odbiorze piłki. Pewnie możemy też grać bez typowej 10, z Mączyńskim i Popoviciem kreującym grę. Zobaczymy jak to się ułoży.
Na razie wygląda na to, że nie będziemy w stanie grać tak, jak w najbardziej widowiskowych meczach z Semirem, ale może z drugiej strony, sami będziemy tracili mniej bramek, bo mimo wszystko kilku naszych "artystów" zostało zastąpionych przez "zapieprzaczy".
Przy okazji mam pytanie. Na jakiej pozycji na środku może grać Cywka. Czy to, niestety nasza trzecia 8, czy też trzecia 6?
Niestety, sprawa z Crivellaro to wynik naszej trudnej sytuacji. Wzięliśmy piłkarza, licząc na to, że "zaskoczy" i da nam jakość w ofensywie. I nawet, jeśli transfer wypali, może to potrwać. W każdym razie to nie piłkarz gotowy do gry od zaraz.