|
Aj, momentami aż oczy bolały od tej gry, zwłaszcza w drugiej połowie. Ja wiem, że ro pierwszy mecz i dużo nowych zawodników, brak zgrania i tak dalej, ale przecież my graliśmy z Górnikiem Zabrze! Solidny zespół, ale nic poza tym, w dodatku z dwoma żółtodziobami w obronie i parodystycznym bramkarzem, gdzie aż prosiło się żeby dawać mu częściej okazje do wykazania się. A w przekroju całego meczu, to nawet przyjezdni sprawiali lepsze wrazenie. Wiślacy grali niemrawo, kilku z nich w drugiej połowie spuchło, np. Burliga, Mączynski, wiadomo warunki ciężkie, ale jednakowe dla obydwu drużyn, a To górnik wyglądał lepiej motorycznie. Wciąż mamy ten sam problem, chcemy grać "krakowską piłkę" ale nie ma płynnego przejścia z obrony do ataku, szybkiego pogrania z klepy na jeden kontakt, przeniesienia ciężaru gry, tylko pykanie po obwodzie, taka sztuka dla sztuki i to najczęściej w strefie obronnej i liczenie na jakaś piłkę przez dwie linie od Głowackiego, czy wprowadzenie piłki z boku na fantazji przez Sadloka czy Burlige. Popovic grał strasznie głęboko i dosyć asekuracyjnie, nie wiem czy takie były założenia, ale jeśli tak to dziwne, bo po to jest Mączynski, zeby to on grał pod obrońcami i rozprowadzał piłkę większość czasu, tymbardziej, że było widać jak Słoweniec ruszyl trochę do przodu 2-3 razy to potrafił minąć rywali i dograć ciekawą piłkę. Crivellaro widać, że ma technikę, strzał, podanie, ale też ma dwie spore wady, mianowicie słaba zwrotność oraz szybkość, więc na skrzydłowego sie kompletnie nie nadaje. Cywka, poza walką i kilkoma faulami, straszny chaos , coś w stylu Stępińskiego, choć w kilku zagraniach było widać ciut lepsza technikę użytkową, ale ogólnie piłkarz zagadka, co do pozycji rownież. Krzysiu jak dla mnie mecz poprawny, niewiele na plus, większych błędów też nie dostrzegłem, moze tylko mała ruchliwość i brak dynamiki, ale to jak u większości piłkarzy chyba jeszcze brak świeżości. Brozek jak to Brożek, miał jedna setkę, kilka obsrywek, ale brakowało mu wsparcia partnerów, w drugiej połowie biegał w ataku jak Żyd po pustym sklepie. A juz mówienie przez niektórych, że Brożek sie nie nadaje, czy jest hamulcowym to dla mnie kompletny nonsens, trochę wiecej szacunku, bo jeszcze wiele bramek Paweł nastrzela, a ze lepszy juz nie bedzie? I tak wciąga nosem 95% ligowych napastników i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej.
Ogólnie spodziewałem się lepszej gry, większej liczby sytuacji, zwłaszcza w meczu u siebie,. I narazie Kaziu Moskal, styl gry drużyny w pierwszym meczu, jak i na koniec wiosny mnie nie przekonuje, co nie znaczy, że uważam, że potrzeba zmiany trenera. Warto dać mu szanse, ale ciężki mecze przed nami, ewentualne porażki mogą być początkiem końca, ale obym sie mylił!
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
|