|
Te 5 kolejek zadecyduje o losie Moskala. Ja tam nie widzę żadnego stylu w tej drużynie, a jeśli autorskim pomysłem na grę ma być rzucanie piłkarzy na nie swoje pozycje, to ja dziękuję. Taktyka ma być dostosowana do wykonawców, a nie odwrotnie. Pomijam fakt, że np. taki Jović w ogóle nie powinien pojawiać się na boisku, bo jako pomocnik nie istnieje w ataku, a jako boczny obrońca popełnia koszmarne błędy.
A czego oczekuję od pana Kazimierza? W odróżnieniu od większości(stawiających na ofensywę), to ja liczę przede wszystkim na poprawę gry w obronie! Bo to jest dramat. W zeszłym sezonie...już nie będę przytaczał liczby straconych goli. Przed meczem można zakładać, że coś stracimy(czy przez bramkarza, czy przez pokracznych obrońców, def. pomocników). Druga rzecz... Każdy trener kogoś "buduje" w swoim zespole, a kogo doprowadził do wybitnej formy pan Moskal? Te dwie sprawy są do natychmiastowej poprawki i drużyna naszego trenera(której wpoił swoją taktykę i nawyki) będzie miała w tych meczach idealną okazje do pokazania się.
|