Wyświetl pojedynczy post
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2015, 15:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Nie jestem fanem Smudy, ale to nie znaczy, że będę wiecznie tolerował bajeczkę jaki to Moskal jest lepszy bez żadnych racjonalnych przesłanek ku temu.
Wiecznie, to znaczy ile? Przecież dopiero teraz Moskal otrzymał zespół wyłącznie "dla siebie", może go przygotować i ustawić wg własnego pomysłu (wcześniejsze podejścia do prowadzenia Wisły - także poprzednia runda - to przejęcia drużyny w biegu i próba sklecenia wszystkiego na szybko). Dla mnie obecna runda/sezon to prawdziwy test dla trenera - teraz zobaczysz jego autorski pomysł na grę zespołu. I chyba niezbyt dobrym pomysłem jest ocena jego pracy po pierwszym meczu w sezonie?

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym, że Moskal próbuje dopasować wykonawców do taktyki, a nie na odwrót. Nie dziwi mnie to, tylko szokuje, bo powinien zrozumieć ze nie nazywa się Guardiola a to jest Kraków, nie Monachium. Ma konkretny materiał i jeśli nie potrafi nic z niego wykrzesać, to powinien podać się do dymisji. Takie eksperymenty pokazują, że brak mu pomysłu co zrobić.
Szybko wyciągasz wnioski... Mamy całkowicie nową linię pomocy, do drużyny niedługo wróci podstawowy lewy pomocnik. Moskal widzi ich w treningu, Moskal akceptował wzmocnienia i Moskal widocznie uznał, że zawodnicy pasują do jego koncepcji. Formacja, od której bardzo wiele zależy jest zupełnie nowa - nie dość, że na razie brak jej zgrania, to jeszcze uczą się taktyki wymaganej przez trenera. Spodziewałeś się, że od pierwszego meczu wszystko zaskoczy?