Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2015, 12:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli za trzy kolejki będziemy mieli mniej niż dwa punkty (a realne jest zero), to mogę się założyć że nikt na to spokojnie nie zareaguje.
Oczywiście, że spokojnie nie zareaguje, ale to właśnie jedna z chorób, które trawią Wisłę, oczekiwania oderwane od rzeczywistości. I o ile w przypadku kibiców nie razi, to w wykonaniu "profesjonalistów" zarządzających klubem...

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja bardzo chciałem zobaczyć tą nową jakość, ale nie potrafię. Wyniki podobne, poziom gry podobny, mam jednak wrażenie, że Smuda by to lepiej poukładał. Ja na przykład za chińskiego boga nie rozumiem co Moskal próbował w piątek osiągnąć. Zawodnicy przez cały mecz - również.
Jović w pomocy? Cywka jako wolny elektron? Crivellaro na skrzydle, ale instynktownie schodzący do środka (tak padła bramka)? Schodzi dobry w defensywie i ofensywie Burliga, zostaje Jovic?
Zakładasz, że towar, który dostał Moskal jest na podobnym poziomie, jak ten z poprzedniego sezonu, a na razie za wcześnie na oceny.
Z Crivellaro akurat to prosta sprawa. Gdybyśmy mieli skrzydłowych to najprawdopodobniej on zagrałby na 10. Jako, że na skrzydle każdy wybór był zły, Moskal zdecydował się na środek złożony z 3 piłkarzy "walczących", którzy nie pozwolą Górnikowi rozwinąć skrzydeł. Mniej więcej do utraty przez nas bramki ten plan się sprawdzał. Potem przestaliśmy grać. A może po prostu Górnik zobaczył, że nie taki diabeł straszny...
Trudno powiedzieć dlaczego zszedł Burliga. Mógł przecież mieć jakiś drobny uraz albo prezentować się na tym etapie przygotowań słabiej fizycznie od Jovića. Możliwości jest wiele.

T