Wyświetl pojedynczy post
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2015, 14:20
pete29 napisał(a):Wyświetl post
Tak jak wcześniej napisałem nie znam szczegółów udzielonej pożyczki ale jedno wydaję się pewne.

Wisła Kraków nie jest w stanie spłacać pożyczki Telefonice.

Ani jednorazowo ani w żadnych sensownych ratach ( sensownych mam na myśli okres nawet 10 letni )

Właścicielowi nie wolno ( decyzja banków ) a żaden niezależny podmiot nie zainwestuje w tak zadłużony klub.

Wartość likwidacyjna Wisły Kraków wg mnie ( uwzględniając wszystkie zadłużenia w stosunku do byłych piłkarzy , miasta, trenerów ect. ) oscyluje ok 0 zł -. Nie jest problemem sprzedać tą wierzytelność do innej spółki zależnej ( np. hipotetycznej TF Wierzytelności sp. z o.o.) za 3-5 % wartości nominalej ) - spisać te wierzytelności w straty a wpół roku później sprzedać je do jakiejś spółki w Luxemburgu i o nich zapomnieć .
Kredyt można prolongować nawet na 40 lat, można zrestrukturyzować zadłużenie. Takich kredytów nie spłaca się 10 lat.

Nikt legalnie nie jest w stanie na dzień dzisiejszy z prawnego punktu widzenia udowodnić niespłacalności kredytu.

Spłacisz swój kredyt hipoteczny w 10lat Nie jest to możliwe a kredyt jest jak najbardziej spłacalny. Jeśli budżet Wisły to około 20 milionów a zadłużenie 100 milionów to ta relacja też nie daje podstaw do niespłacalności długu. Tak w przełożeniu na zwykłych ludzi, ktoś kto zarabia 20 tyś rocznie jest w stanie dostac kredyt na 100 tyś.

Wisła tego długu oczywiście nigdy nie spłaci - ale zgodnie ze stanem prawny dług SSA jest spłacalny i nikt bez podłożenie się nie jest w stanie wydać innej opinii dla RN TFSA lub banków.
Ostatnio edytowane przez Ajax : 17.07.2015 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując