Wyświetl pojedynczy post
pete29
Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2015, 11:00
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Dyskusja toczyła się pod kątem nieściągalności długu jako drodze do legalnego umożenia przez TF długu który wobec niej ma SSA więc chodzi tu o aspekt stricte prawny.

Dokładnie o to mi chodzi, wierzyciel może również legalnie zawiesić egezekucję długu na czasz wprowadzenia planu naprawczego u dłużnika.

Na szczęście wierzycielowi nie na rękę jest upadłość SSA
Tak jak wcześniej napisałem nie znam szczegółów udzielonej pożyczki ale jedno wydaję się pewne.

Wisła Kraków nie jest w stanie spłacać pożyczki Telefonice.

Ani jednorazowo ani w żadnych sensownych ratach ( sensownych mam na myśli okres nawet 10 letni )

Właścicielowi nie wolno ( decyzja banków ) a żaden niezależny podmiot nie zainwestuje w tak zadłużony klub.

Wartość likwidacyjna Wisły Kraków wg mnie ( uwzględniając wszystkie zadłużenia w stosunku do byłych piłkarzy , miasta, trenerów ect. ) oscyluje ok 0 zł -. Nie jest problemem sprzedać tą wierzytelność do innej spółki zależnej ( np. hipotetycznej TF Wierzytelności sp. z o.o.) za 3-5 % wartości nominalej ) - spisać te wierzytelności w straty a wpół roku później sprzedać je do jakiejś spółki w Luxemburgu i o nich zapomnieć .
Odpowiedz cytując