Wyświetl pojedynczy post
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2015, 13:24
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Na jakiej podstawie oceniasz ze rumuńska liga jest mocniejsza? Juz wiemy ze tej ligi nie ogladasz, wiec na jakiej podstawie te kocopoły?
Ja uważam, że jest to teza do obronienia. Chociażby jeżeli weźmiesz pod uwagę kwoty jakimi operują czołowe rumuńskie kluby przy transferach, to gdzie zawodnicy z tych klubów idą(Chiriches do Tottenham'u, Torje do Udinese) i to, że częściej niż nasze kluby grają w fazach pucharowych rozgrywek europejskich i oczywiście to, że w tych rozgrywkach zachodzą dalej niż nasze kluby.
Inna sprawa, że wydaje mi się, że dysproporcja w poziomie drużyn pomiędzy dołem, a górą tabeli u nich jest znacznie większa niż u nas. Taki zeszłoroczny(2014/2015) spadkowicz jak Oteul, czy Gaz Metan wydaje mi się na poziomie Podbeskidzia. A taka Steaua jak w zeszły rok nam pokazał jest mocniejsza niż nasz mistrz.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując