AS82 napisał(a):

|
Jak wytwarza się układ nerwowy (któryś tydzień ciąży) ,wtedy możemy założyć ,że płód odczuwa też ból i wtedy sądzę ,że nie powinno się już przeprowadzać aborcji. Natomiast zarodki ,jak dla mnie, można nawet spłukiwać w kiblu ,bo mają dla mnie niemal taką wartość jak plemniki czy komórki jajowe.
|
To sporo świadczy o Twoim poziomie - przede wszystkim intelektualnym. Momentem którym plemnik i komórka jajowa przestają być plemnikiem i komórką jajową jest moment zapłodnienia, w wyniku którego powstaje nowa komórka - nowe życie. Tego uczą na biologii już w podstawówce, widocznie musiałeś sobie na niej przyspać, oczywiście zakładając optymistycznie że już przeszedłeś przez ten etap swojego życia.
Założenie, że człowiek jest człowiekiem dopiero gdy zaczyna odczuwać ból jest wielce prymitywne - co z ludźmi cierpiącymi na analgezję wrodzoną? Ich też spłukałbyś w kiblu, skoro nie czują bólu?
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"