|
Ja tam się nie czepiam Brożka za słabą skuteczność. Jego skuteczność nie jest zła (miewał pod tym względem dużo gorsze sezony), nie jest też super (pod tym względem też bywało dużo lepiej), jest na solidnym ligowym poziomie.
Mnie martwi to jaki miał problem z dochodzeniem do dogodnych sytuacji strzeleckich, szczególnie w drugiej połowie roku. Tyle piłek stykowych co on przegrał, to masakra jakaś! - szczególnie zważywszy, że on kiedyś na tym bazował, że wyprzedził stopera. Teraz jak widzę Pawła ściagającego się z obrońcą raczej nie liczę na zbyt wiele, kiedyś odruchowo wstawałem z siedzenia. Technicznie jest on nadal niezły, ale chyba musi coś zmienić w swojej grze, poprawić się kondycyjnie skoro traci na szybkości i być więcej pod grą a mniej liczyć na sprinty. Te go zawodzą, a przez większość meczy chłopa nie ma na boisku niestety. Chyba, że jest w stanie się spiąć jeszcze na sezon z ostrą dietą i nieodpuszczaniem treningów. Generalnie ciężko będzie. Za dużo bazuje na dynamice, szybkości, przyśpieszeniu, żeby oszukać swój wiek. Dlatego musimy koniecznie szukać kogoś kto mógłby go zastąpić, jeśli nie od ręki w 1 składzie, to jako jokera, który mógłby wejść do pierwszej jedenastki w kolejnym sezonie albo, gdy Paweł już nie będzie dawał rady.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.07.2015 o godz. 20:22.
|