Styropian napisał(a):

|
Aż się zalogowałem, bo w końcu muszę coś powiedzieć. Powiedz mi jakie były przesłanki do podpisania zacnego kontraktu temu "wybitnemu" grajkowi? Sam na żywo widziałem tego chłopaka jak całkiem nieźle sobie "poczynał" z innymi chłopakami. Widziałem także co prezentował w walce z mężczyznami. Na kontrakt seniorów w żaden sposób nie zasługuje. Dziękuje.
|
Żadne - i jakbyś czytał moje wcześniejsze posty to byś nie musiał się logować. Też od debiutu T.Zająca miałem wątpliwości czy sobie poradzi. Natomiast mój post był przeciw "głupiemu" cytowaniu wymówki Cupiała dlaczego nie chce szkolić młodych piłkarzy a nie konkretnie dotyczył Zająca.
Inne wiodące kluby pomimo "złych managerów" i innych przeciwności losu postawiły na szkolenie i zbierają tego owoce. My nie mamy jasnej polityki co do szkolenia. Choćby taka sytuacja - kto i jak ocenia przydatność młodych piłkarzy? Jeśli Zając wg nich rokował na przyszłość to czemu nie podpisano z nim wcześniej kontraktu? Jeśli nie, to po co zabawa z jakimś kontraktem po czasie? Jeśli stawiamy na Kuczaka to co z jego kontraktem? Też mamy się zdziwić?
Jeśli mamy grupę młodych z których ktoś rzetelnie wybrał kilku na których potencjalnie warto stawiać to chyba powinniśmy pomyśleć o kontraktach dla nich wcześniej? A nie jak w przypadku Zająca - wypożyczać go kiedy mu się kończy kontrakt. Jeśli uważamy że nie rokuje - to po co cała ta akcja z podpisywaniem nowego kontraktu?
Gdzie tu profesjonalizm Wisły. O tym był mój post.
Możesz się już wylogować.