Merkury napisał(a):

|
Oglądałem wszystkie spotkania grupy mistrzowskiej Wisły i muszę powiedzieć jedno, z początku po przyjściu Bobana sądziłem, że to zawodnik, który na lata zabezpieczy nam prawą stronę obrony tak teraz uważam, że Burliga powinien wrócić na swoją nominalną pozycję. Po pierwsze nie jest przypadkiem, że zespołu z nami rywalizujące w ostatnim czasie atakują nas prawą stroną i to właśnie z tej strony Wisła straciła w ostatnich 7 spotkaniach (grupa mistrzowska) najwięcej bramek, w przodzie Słoweniec też niczym szczególnym się nie wyróżnia bo trudno jedną asystę do Boguskiego w spotkaniu z Lechią nazwać czymś nadzwyczajnym. Niestety trzeba to sobie wyraźnie powiedzieć nie mamy szczęścia do zawodników z tego rejonu Europy, poza dobrze nam znanym Semirem w większości to były niewypały, choć, w naszej sytuacji kadrowej nawet Kirm by się nam przydał. Jestem ciekawy ostatniego naszego nabytku czy będzie to napastnik (oby) bo samym Brożkiem nawet w formie nie jesteśmy w stanie zająć lepszego niż 5 miejsce, co przy obecnej kadrze byłoby i tak dużym sukcesem. Obawiam się jednego, że w tak krótkim czasie trener Moskal nie będzie potrafił poukładać drużyny zwłaszcza w 2 linii gdzie zmian jest najwięcej w takim stopniu, że od początku zaskoczy to wszystko i będziemy zdobywali punkty. Co by nie mówić materiał piłkarski z jakim obecnie pracuje szału nie robi więc będzie ciężko.
|
Jović nie przeszedł w zimie przygotowania. Poczekajmy z oceną dopóki nie rozegramy paru meczów w nowym sezonie. Bardziej optowałbym za opcją z Joviciem na prawej, Burlidze na lewej, a w środku Głowa (lub Guzmics zastępujący go już na stałe) z Sadlokiem