W lidze gdzie defensywny pomocnik ma ogromne znaczenie, my nie mamy takiego chłopa w kadrze.
Bardzo fajnie ze trener Moskal będzie próbował na tej pozycji Cywke, sam licze na niego (aczkolwiek spodziewałem sie typowego box-to-box a nie "6") ale czy ktoś wział pod uwage scenariusz ze Tomek Cywka na szóstce jest przechujowy?Co wtedy? Cofniemy Rafała Boguskiego z ataku po tym jak tam został oddelegowany ze srodkowego pomocnika którym się stał gdy okazało się ze skrzydłowym jest słabym co wyszło dopiero wtedy kiedy cofnęli go z napastnika czyli jego wyuczonej pozycji? Moze jest to jakaś opcja, ale to raczej na IV lige a nie E-klase.
Rozumiem trenera ze udało mu sie przywrócic zycie Jankowskiemu którego cofnał na środek, rozumiem zę Burliga może się sprawdzac na skrzydle w końcu ma inklinacje ofensywne, ale czy ktoś da gwarancje ze kazdy manewr ze zmianą pozycji sie sprawdzi? No nie. Czy mamy zabezpieczenie? Też nie.
Bramkarz jest jaki jest, Jovanic v 2.0, wg mnie mało jest GK słabszych od niego w lidze no ale to moje zdanie. Miśkiewicz znowu se coś zrobił i kogo mamy w obwodzie? Młodego Zająca, wszystko spoko, ale który młody bramkarz u Nas coś pograł in plus? Nie kojarze. Gdybym istniała taka możliwość - brałbym Janukiewicza.
A co do Crivelaro to bez podjary. Dajmy mu pokopac potem będziemy oceniać.
p.s. Modric to jest typowy srod.pomocnik a nie ofensywny i defensywny no ale kwestia kto jak spogląda

Liczba super 6 i 10 mówi dokładnie ile takich zawodnikow jest na swiecie i dlaczego nie jest to Crivelaro. No ale w tej lidze nie takie rzeczy widzieliśmy wiec trzeba wierzyc po prostu ze za dotknięciem magicznej różdzki będziemy golić każdego naszą krakowska piłką