Wyświetl pojedynczy post
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2015, 18:52
Karherop napisał(a):Wyświetl post
to w końcu mamy wydawać grube tysiące na nowego bramkarza czy jednak stawiać na utalentowanego wychowanka? zdecyduj się kolego.

Poza tym jest Miśkiewicz. Co jak co, ale kupowanie teraz bramkarza to byłoby ogromne marnotractwo budżetu przewidzianego na płace.

Co jak co ale pozycja DP jest jedną z najważniejszych w drużynie. Przy dobrym DP to przeciwnik nawet nie zbliży się do bramki, gdzie może stać ręcznik a i tak nie stracimy bramki.
Czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją mocną stroną, czyż nie?

Napisałem wyraźnie, że druga opcją dla mnie (w przypadku braku nowego bramkarza) jest Zając w bramce. W pierwszej kolejności widziałbym tam kogoś bardziej doświadczonego. W mojej opinii bramkarz to kluczowa postać w drużynie i pieprzenie, że może stać w niej ręcznik przy dobrej obronie to jakaś horrendalna bzdura. W dzisiejszych czasach bramkarz ma nie tylko łapać piłki, które lecą w bramkę, ale to też kierownik całej obrony, który nieraz kasuje kontrakt. Czemu Chelsea ma dwóch bramkarzy na kosmicznym poziomie? Przecież maja Maticia na DP i świetnych ŚO, po .... im Cech i Courtois? Mogliby przecież kupić Buchalika.. Co za bzdura. Nie mówię, żeby od razu kupować bramkarza za duże pieniądze. Ale taki Baran z Jagi, bardzo dobry zawodnik, a marnuje się na ławce przy Drągowskim. Albo nawet ten Janukiewicz. Każdy to 3 poziomy wyżej niż MB.

Żeby nie było - zakup DP z prawdziwego zdarzenia to też powinien być priorytet. ALe trzymając się słów Gasza - jeszcze jeden transfer - to wybieram bramkarza. Na DP mamy kilku kandydatów, a jakby policzyć bramki które zajebał nam Buchalik w tamtym sezonie, nie starczyłoby palców u rąk.

Zresztą, ta cała gadka jest bez sensu, bo ani bramkarz ani DP do nas nie dołączą
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując