Wyświetl pojedynczy post
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2015, 10:21
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jirsak niedoceniony? Ochłoń! Gość który pod kryciem nie istniał. Błyszczał tylko ze słabiakami, wtedy jak było dużo miejsca w środku. Na 30 meczy miał 3 dobre mecze. Reszta to słabizna. Oczywiście ty tylko te 3 pamiętasz i mitologizujesz.

O jego "niedocenianiu" świadczą jego losy po opuszczeniu Wisły.

Mączyński w przeciwieństwie do Jirsaka umie grać pod presją. Gwiazdą może nie jest, ale jest lepszym piłkarzem od Jirsaka. Lepiej gra w obronie i nie łatwo go zgasić jak Jirsaaka.

Tak że fialo nie mitologizuj - Jirsak grał bo kupiliśmy go za grubą kasę i trzeba było pokazać Cupiałowi że było warto. Dzisiaj widzimy że Lech który wtedy brał Stilića wziął perełkę a my przereklamowany czeski szrot. W takim układzie Mączyński nie mógł grać.

BTW
Ten ŁKS to jakaś "potęga" musiała być że Jirsak błyszczał.
Ja się nie chce z Tobą spierać o prehistorię, dla mnie Jirsak był zawodnikiem dobrym, masz święte prawo postrzegać go inaczej. Ja tylko mówię, że Maczynski to starszy Uryga vel Daniel Brud. Dla mnie to ten sam poziom, a teraz rzuci sobie pewnie dużą kwotę za kontrakt - reprezentant przecież. Jeżeli byłaby opcja powrotu Chrapka, to optowalbym za nią po tysiackroc bardziej niż za powrotem Maczynskiego, nawet pomimo tego, że nie jest to typowa 6.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując