|
Skad wiesz, ze kontrakt motywacyjny.Ja pamietam co mowil Maczynski, jakie umowy dawala Wisla do podpisanie mlodym, nawet jak byla kasa.Kosowski tez o tym mowil.
Barrientos gral w ekstraklasie portugalskiej, ale kiedy.Tu sie liczy co on teraz gra, a ja jakies specjalnej roznicy miedzy nimi nie widze.Juz ten Luis Carlos, ktorego podobno chcielismy byl o klase lepszy od Barrientosa, czy chocby Alvarinho, ktorego zawisza pozyskal z 3 ligi.
Zawod pilkarza nie jest latwiejszy od innych zawodow fizycznych, tak moze powiedziec ktos kto nigdy w pilke nie gral, ja gralem w ligach regionalnych z dwoma treningami w tygodniu, a to zabawa, ale i tak mialem nogi niezle skopane i wiecej mnie kosztowali lekarze niz zarobilem na tym graniu.To nie jest taka sama praca gdzie zaniedbany z duzym brzuchem ktos moze robic, a na wieczor pic.Nie przesadzajcie, wiecie jakiego trzeba wysilku zeby np w wieku Glowackiego sie przygotowac fizycznie do ligi, czy kilku innych pilkarzy wiekowych u nas.To jest ciezka praca.Wez przecietnego chlopaka w wieku dwudziestu pare lat niech przebiegnie sie pare razy sprintem od pola karnego do pola karnego, zobaczysz co bedzie sie dzialo.Sam bralem pare chlopakow z osiedla ktorzy byli w miare wysportowani, nie dawali rady fizycznie na poziomie A klasy, rezygnowali.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 21.06.2015 o godz. 20:00.
|