|
sezon ogórkowy, więc i ja się zabawię.
Miśkiewicz (Buchalik)
Burliga (Jović) - Guzmics (Żemło) - Głowacki (WAKAT) - Sadlok (WAKAT)
Barrientos (Boguski) - WAKAT (Uryga) - Jankowski (WAKAT) - Cywka (WAKAT) - Guerrier (Sarki)
Brożek (WAKAT)
tak to wygląda obecnie, 6 wolnych miejsc w szerokiej kadrze nie licząc młodych wilków, którzy powinni mieć okazję się pokazać, ale przy reformie, większej ilości meczów i tak moim zdaniem powinniśmy mieć 22 gości z jakimkolwiek ograniem + młodych dostających szansę co jakiś czas.
pozycja bramkarza - wiadomo, spokój.
obrońcy skrzydłowi - mamy trzech do grania, więc jest i tak nieźle, ewentualnie na lewą obronę zmiennik by się mógł przydać, choć to miejsce w priorytetach dalekie.
obrońcy środkowi - tutaj koniecznie ktoś się by przydał, jeden, bo drugi Żemło też powinien szansę dostawać i być wprowadzany do drużyny, może akurat wypali..
skrzydła - obecnie nie sądze żeby to był nasz największy problem, nieobliczalni haitańczycy + nieobliczalny barrientos (mogący grać też na 10 i licząc, że jednak zostanie) i Boguski który zawsze coś tam pogra, więc czwórka jest do grania.
pomoc środek - tu nasz największy problem, 3 zawodników, 3 pozycje.. najgorzej to wygląda moim zdaniem z szósteczką, gdzie Uryga póki co to może być zmiennikiem, a przydałby się konkretny gracz do pierwszego składu. wg mnie priorytet nr 1. na 8 i na 10 może zagrać i Jankes i Cywka, więc przydałoby się tu dwóch graczy lub przynajmniej jeden + któryś z młodych.
i na koniec atak - konieczny zawodnik rywalizujący z Brożkiem na lepszym poziomie niż Stępiński, nawet zakładając powrót Zająca.
wg priorytetów jak dla mnie:
1) DPŚ (szósteczka)
2) napastnik
3) pomocnik środkowy (8 lub 10) lub skrzydłowy
4) obrońca środkowy
5) obrońca lewy
6) pomocnik środkowy nr 2 (8 lub 10)
wiedząc jak sytuacja wygląda, nawet nie myślę o tych dalszych priorytetach, miło byłoby dojść chociażby do numerku 3, reszta już w sferze marzeń i bez nich nie wyglądałoby to źle.
i kogo bym ja tu widział z zawodników darmowych (lub prawie) z polskich lig? oczywiście mówię tylko o tych w miarę realnych i luźno rzucę kilka nazwisk..
1) DPŚ - Piątek, Babiarz, Mroziński
2) napastnik - Piątkowski, Mak
3) pomocnik środkowy - Starzyński, Podgórski, Carlos
4) obrońca środek - Michalski? ciężko kogokolwiek sensownego znaleźć
5) obrońca lewy - Hiszpański
|