Wyświetl pojedynczy post
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2015, 13:37
Zgadzając się w 100% z Konradem, tak z ciekawości zapytam. W jakich klubach nie trzeba mieć karty kibica, a w jakich można kartę przez neta wyrobić? Wiem że jakiś czas temu Legia chciała poprzez zniesienie kart kibica zachęcić do odwiedzania stadionu turystów przebywających w Wawce. Zastanawiam się czy się udało, a jeżeli tak to dlaczego u nas się to tym nie myśli? Kraków to najbardziej turystyczne miasto w Polsce, wiele osób przy okazji wyjazdów na tzw. city breaki chce zaliczyć mecz piłkarski w odwiedzanym mieście (sam tak robię). To naprawdę jest całkiem niezła nisza. Na każdym meczu Wisły na którym jestem, widzę całkiem sporo obcokrajowców, a pewnie byłoby ich jeszcze więcej.

Zresztą widziałem w tym temacie ciekawy obrazek, który najlepiej oddaje że jednak tracimy na takich ludziach. Karnetu w ostatniej rundzie nie miałem, zabrałem ojca i córkę na mecz z Koroną. Stawiliśmy się na stadionie na półtorej godz. przed meczem, a i tak załatwienie karty dla ojca i córy oraz kupno biletu zajęło dobrze ponad godzinę. Normalka, na pewno bardzo zachęca to niedzielnych kibiców. Ale do rzeczy. Mimo że na meczu było tylko około 10 tys. ludzi, kolejka do biletów na dobre pół godz. stania. Nam udało się kupić na 15 minut przed meczem. Kilka osób przed nami stało dwóch Anglików w średnim wieku (o dziwo trzeźwych). Kolesie odstali swoje pół godziny w kolejce, podeszli do kasy i oczywiście odeszli z kwitkiem, bo nie mieli kart kibica. Raczej nie zdecydowali się na ponowne stanie w dwóch kolejkach, bo mecz był już za kilka minut. Jestem pewny że takie przypadki to norma. No ale pewnie nic nie da się tu zrobić. Bo nie.

A odpowiadając na pytanie z tematu. Najbardziej w....ia mnie właściciel
Ostatnio edytowane przez irman : 18.06.2015 o godz. 13:42.
:/
Odpowiedz cytując