wolfy napisał(a):

|
A nie można tak zwyczajnie, po ludzku skończyć z tą paranoją p.t. "karta kibica"? Na Legii mogli, to czemu u nas nie można?
|
Na podstawie czegoś trzeba ludzi (niestety) identyfikować i legitymować przy wejściu na stadion. Dobrze jest mieć mieć możliwośc zapisu biletu czy karnetu na jakimś nośniku innymi niż papier. Nie widze niczego złego w tym aby KK pozostała, jedynie jestem za tym by podejscie do niej nie było tak literalne. Jestem za tym aby stworzyć metody alternatywne identyfikacji. Ot, pomyśleć nad 'usługami federacyjnymi' tak jak masz logowanie kontem google czy FB'a. Reasumujać: proponujję mocno oddzielić warstwę autentyfikacji od warstwy autoryzacji, bo to nas najbardziej w tym momencie boli.
I 'tak', uważam że całkowite zniesienie KK nie stważając dla niej silnej alternatywy jest nierozważne. Pomijam koszty.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA