Wyświetl pojedynczy post
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2015, 12:42
Póki co nie mam czasu się rozpisywać nt. moich pomysłów, to odniosę się trochę.

gigant napisał(a):Wyświetl post
Może wprowadzić bilety grupowe.
Np powyżej 5 osób jakiś procent zniżki, powyżej 10 kolejny większy, powyżej 15 np 50%. Może zachęciłoby grupy turystów na wizytę na stadionie a i młodzi mocniej by się mobilizowali w szkołach czy na osiedlach.
Ewentualnie przez cały sezon "pakietowac" po dwa mecze przy np 20% rabacie..
Znając kombinowanie ludzi to by się w takie grupki zaczęli dobierać pod stadionem, nie wspominając już o sile internetu i mediów społecznościowych.

W SERCU BIAŁA GWIAZDA napisał(a):
Zniesienie kart kibica bo ja mam sporo znajomych którzy nie chcą iść na mecz przez karty kibica.
Któryś raz już to pada to stwierdzenie i też było to wyjaśnione. Na takiej Legii czy Podbeskidziu to taka karta kibica jest tylko po prostu funkcjonuje jako profil który trzeba założyć i udostępnić swoje dane. Nawet nie wiem czy na Legii za to jakiejś opłaty nie ma (wybaczcie nie chce mi się sprawdzać). Narzekacie na 5 zł. jako pierwszy mecz, a to właśnie moim zdaniem jest po to, żeby też zniwelować koszt karty.

Ogólnie co do karty to skłaniałbym się do tego, żeby opłata była za nią jednorazowa (a nie co 2 lata) i np. rozwiązania jakie było swego czasu na Widzewie Łódź (czy dalej jest to nie wiem), że można ą było wyrobić przez internet.

Co do moich pomysłów na podniesienie frekwencji to ogólnie pójście w zakup karnetów bo wtedy mamy na każdy mecz tzw. startową frekwencję i od razu łatwiej osiągać korzystne rezultaty (ludzie często się nakręcają jak jest duża i łatwiej im podjąć decyzję).

Myślę, że dobrym rozwiązaniem byłoby zastosowanie podobnej akcji jaką SKWK zrobiło odnośnie wyjazdu do Warszawy na Superpuchar w 2012 r. Czyli po prostu przypominanie o tym na każdym kroku, nakręcanie się na kupienie karnetu. Plakaty, bilboardy, filmiki na YT, layouty startowe, jakieś drobne konkursy, sygnatury itp. Jak widać sposoby są tańsze i droższe. Głównie chodzi o to, żeby informacja o zakupie karnetu wyskakiwała nam nawet przy otwieraniu lodówki.

Ogólnie klub musi pokazać (i ten sezon pokazuje, że już jakieś drobne kroki są podjęte w tym aspekcie), że posiadanie karnetu to duży przywilej i można zyskać dzięki temu jakieś profity.

Jednym z moich pomysłów mogłaby być akcja typu ,,Pobijamy rekord zakupionych karnetów". Zoorganizować wyzwanie, że np. jeśli pobijemy obecny rekord sprzedanych karnetów (czyli ponad 10k) to klub zorganizuje sparing z renomowanym rywalem (dawno czegoś takiego u nas nie było, bo Wolfsburga nie liczę) i np. karnetowicze będą mogli takiego rywala wybrać (kwestia tego czy się zgodzi, ew. ustalić dogodny dla niego termin lub wybierać kilka opcji rezerwowych), albo dużo tańszy bilet. Do takiego wyzwania można dodać też szczeble osiągnięć na zasadzie, że jak tam pobijemy rekord to mamy tego rywala, jak rekord zostanie pobity o np. 5k to np. mamy o 25% tańszy bilety na ten mecz itp.
Ostatnio edytowane przez R33 : 14.06.2015 o godz. 12:47.
Odpowiedz cytując