Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2015, 09:21
Świetnie, że powstał taki temat, w chwili obecnej jest bardzo potrzebny. Gratulacje dla Autora.
Mam nadzieję, że klubowi decydenci przynajmniej kilka z podsuniętych tutaj pomysłów wprowadzą w życie.

Zacytuję jeden z pomysłów @WISŁAZWE, który mi konkretnie wydaje się istotny i dający szansę na poprawę frekwencji.
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
[...] - Dlaczego klub nie organizuje już autobusów po meczach o godzinie 20:30, czy koszty wynajęcia były zbyt duże? Straty po przejeździe na odcinku Reymonta - Nowa Huta były tak duże? ( do obsługi takich linii raczej MPK nie wysłało nowoczesnych Solarisów)

- Czy nie ma możliwości zapytania ZiKT o wzmocnienie linii 139, 501 w godzinach wieczornych po meczu? [...]
Mecze Wisły najczęściej były rozgrywane o tak późnej porze (o godz. 20.30) i gdy mecz kończył się między 22.15-22.30, to jeśli Ktoś wraca do NH pozostawały ostatnie autobusy linii 501, 159, 139, które zazwyczaj były dość mocno zatłoczone. Następny byłby nocny na który trzeba było czekać godzinę. Ludzi to zniechęca do przyjazdu na mecz i nie piszę tutaj konkretnie o sobie (osobiście mogę iść nawet na piechotę), ale znam przynajmniej kilka osób, które przez to rezygnowały z przyjścia na stadion.

Sądzę, że nie byłoby wielkim problemem dogadanie się z miastem, aby w dniu meczu MPK po jego rozegraniu, rzuciło na trasę np. dodatkowe autobusy danej linii. Wiem, że kiedyś już takie rozwiązanie było zapowiadane, ale później sprawa ucichła.
Odpowiedz cytując