Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2015, 12:04
Cytat:
że tak zapytam ? to po co Pisowi wtedy koalicjant ?
Napisałem w porywach. Nie wiem czy są w stanie te 45% zgarnąć. Myślę, że mogą mieć problem do 40 dobić. Koalicjant właśnie po to, że jak się nie uda zdobyć samemu większości to lepiej mieć dobre relacje z Kukizami i Stonogami żeby się zabezpieczyć. I po to, że może z Kukizami i Stonogami to by mieli nawet większość konstytucyjną.

Kukiz, Stonoga, RN, Korwin napisałem dlatego, że mówi się o zjednoczeniu tych ludzi. Bosak na swoim profilu na fb już kilkakrotnie wspominał, że rozmowy na temat zjednoczenia się toczą, widać, że jest dobrej myśli. profile RN na fb od pewnego czasu linkują newsy o Kukizie i też ciepło o nim piszą.
Prawda jest taka, że całe to zjednoczenie to jest dobra wola Kukiza i akt łaski dla RN, Korwinów i KNP. Jeśli te 3 ostatnie twory chcą przetrwać, chcą mieć jakikolwiek wpływ na politykę to muszą wejść w koalicję. Cyba, że im na chwilę obecną pasuje poparcie na poziomie 1-3% i czekanie kolejne lata. Stonogę do tego zestawu dorzuciłem z racji tego, że jest to silny gracz z plecami. Jak ich będzie finansował to na pewno będzie też chciał mieć coś do powiedzenia.

PO i Nowoczesna napisałem ogólnie 25%. Nie uważam żeby oni mogli połączyć siły. Także PO 10 czy 15%, Nowoczesna 10 czy 15% nieważne. Ważne, że łącznie koło 25% im daję.

Cytat:
Mam nadzieje ze to nigdy sie nie wydazy. Przeciez rzad nigdy nie zostal by utworzony...
Takie rozdanie kart to jest właśnie jedyna szansa dla PiSu. Większości nie zdobęda więc musza szukac koalicjanta. A z kim się mają dogadać jak nie z nowymi partiami?
Minusem jest na pewno uż sama hybryda o nazwie Kukiz (czyli JOWy, JOWy i tylko JOWy a jak nie to wypierdalać), RN (czyli JOWy nie, to nie, tamto nie, właściwie to nie wiadomo czy socjal czy bardziej wolny rynek), Korwin (prywatyzacja i tylko prywatyzacja!) i Stonoga (z tego co gdzieś tam wyczytałem to socjalista). Jak ten twór by jakoś się dogadał to później z PiSem już by było łatwiej na pewno robić koalicję niż dogadywać się na 3, 4 a może 5 frontów frontów czyli PiS-Kukiz-PSL i Korwin lub Stonoga.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.