Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2015, 18:52
Jak Dudka pójdzie do Lecha i będzie tam grać to tylko osłabienie mistrza Polski

Żarty na bok, chłopak 90% sezonu przespał. Dopiero w rundzie finałowej w paru meczach zagrał lepiej, widać było, że jak się pojawiła szansa wykręcenia dobrego wyniku to się w tych paru meczach spiął. Ale czy Wiśle potrzebny jest grajek, który wybiera sobie mecze w których będzie mu się chciało?

Ja zawsze uważałem go za przeciętnego piłkarza. Uważam, że sprzedanie go do AUX było najlepszym interesem jaki zrobiła Wisła za rządów Cupiała. Na jego najlepszej pozycji czyli defensywnym pomocniku, nie był lepszy od np. odchodzącego Ostoji czy wcześniej Chrapka. Od Urygi był zdecydowanie lepszy, ale Alan jest młody i może się jeszcze rozwinąć (mam nadzieję, że na wypożyczeniu). Zresztą tej klasy piłkarze grający na defensywnym pomocniku są dostępni z kartą na ręku w dużych ilościach za małe pieniądze.

Na boku obrony jest gorszy zarówno od Sadloka, Jovicia jak i Burligi a na stoperze zarówno Gumiś, Głowacki jak i Sadlok nakrywają chłopa czapką.

Jak narazie wszystkie ruchy, poza odejściem Stilicia (ale tu zadecydowały finanse) moim zdaniem na plus. Odpalono 3 gości po 30 i trzeciego bramkarza. Teraz tylko czekać na to kim Wisła ich zastąpi. Patrząc na ostatnie transfery do klubu (Guerrier, Jović, Barrientos) jestem dobrej myśli i mam dość wysokie mniemanie o naszym scoutingu. Jak znajdą ze 2 grajków o podobnym potencjale co w/w trójka w dobrym wieku na których w przyszłości będzie można zarobić to się bardzo ucieszę.

Jeszcze mi się marzy nowy napastnik, który nie przesypia połowy meczów. Tylko, że akurat utalentowanych snajperów z kartami na ręku nie ma za dużo. Z tą pozycją będzie na pewno najtrudniej.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 09.06.2015 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując