filemon napisał(a):

1. A ile meczów Smudy wiosną mam wybrać skoro rozegral 4? Szesnaście, dwa i pół czy może właśnie cztery? Nie ma znaczenia forma sprzed ponad kwartału, bo analizujemy wiosnę i to czy Smuda by dociągnął do pierwszej ósemki.
2. Powiedziałeś, że zwalniał trenerów. Dan Petrescu to jeden trener, kto jeszcze konkretnie spośród "sporo cudownych przemian"?
3. Mówimy o awansie do pierwszej ósemki, zamiast oskarżać bzdurnie, naucz się czytać i liczyć. Legia 2-2, sąsiadka 2-1, Jaga 2-2, Górnik 1-1, Bielsko 2-2, Korona 2-0, Śląsk 0-1. To daje 10 punktów w 7 meczach, czyli, tak jak napisałem ("fakty z kapelusza" ), 1,43 pkt na mecz.
|
No właśnie to jak liczysz mecze wiosenne Smudzie to policzy wszystkie mecze Moskala wtedy na meczy wychodzi około 1,1 punkta. Ucinasz mecze z grupy mistrzowskiej bo mniej Ci to pasuję. A jeśli nie ma znaczenie forma sprzed kwartału to policz punkty Moskala z samej rundy mistrzowskiej wtedy to już w ogóle wychodzą "cudowne" wyniki. Jeśli dobrze pamiętam to nawet poniżej 1 na mecz. Ale spoko Smude trzeba było wywalić bo nie było wyników a Moskala trzeba zostawić bo nie ma wyników

Genialne.
Można się czarować jak się chce ale drużyna Kazmierza Moskala nie zdobywa punktów i przegrywa wszystkie ważne mecze.
Drużyna Franciszka Smudy zdobywała punkty przez część sezonu i przegrywała wszystkie ważne mecze.
Z dwojga złego wolałem Smudę.