Wyświetl pojedynczy post
dominatorbj
Member

Od: 08.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2015, 23:22
Osobiście jestem z tych co są "za Smudą" i oczywiście chciałoby się przypomnieć, że Smuda został zwolniony, ponieważ istniało ryzyko nie zagrania w pucharach.
Moskal pucharów nie zdobył,a taki miał postawiony cel.

Uważam, że winny obecnej sytuacji nie jest najbardziej ani Smuda, ani Moskal, ani piłkarze.

Dla mnie głównym winowajcą jest prezes, który:
a) obiecał sponsora
b) obiecał wzmocnienia
c) obiecał przedłużenie kontraktu (Stilic)
d) powiedział, że piłkarze muszą zdobyć miejsce gwarantujące udział w pucharach.

Jak wiemy:
a) nie wykonał swojej roboty
b) wzmocnienia po zgrupowaniu, w dodatku 2ch piłkarzy z kontuzjami
c) nie wykonał swojej roboty
d) dobił swoim przymusem i tak już wątłe morale
+ zwolnił trenera, który przez 2 sezony potrafił poukładać klocki w kupę i sprawić, że nasi zaczęli przypominać piłkarzy.

Wiemy dobrze, że Smuda potrafi wyrobić piłkarzom charakter, ale też ich zajeżdża pod koniec swojej przygody. Tym samym każdy niemal trener, który dostaje od niego zespół dostaje piłkarzy z charakterem, wolą walki i jak doda im trochę świeżości i swojego podejścia, to zespoły te osiągają bardzo dobre wyniki, a często sięgają po MPolski.
Tutaj tego zabrakło. Wydaje mi się, że raczej z tego iż zostały rozbudzone nadzieję przez prezesa, a brak ich realizacji dobiło morale.

Dlatego pomimo iż mam żal do prezesa o to co Wiśle zrobił, to jak już jest Moskal, to niech ma szansę poprowadzić zespół w nowym sezonie. Niech przygotuje sobie zawodników którzy zostaną i niech się sprawdzi. Bez poważnych wzmocnień i tak czeka nas w przyszłym roku walka co najwyżej o czołową 8.