63.5 Kg napisał(a):

Ja tam się nie gniewam, jeśli się tylko nie sypie inwektywami to polemika nawet bardzo ostra jest dopuszczalna. Skoro "zgoda buduje a niezgoda rujnuje" to niech to będzie hasło na nowe otwarcie prezydenckie.
Krótko się tylko ustosunkuje do Twojego wpisu bo teraz nie mam czasu.
Otóż to STOP nowego prezydenta dotyczy ustaw konstytucyjnych. Andrzej Duda ma świeży mandat społeczny, rząd stary mocno śmierdzący, za chwilę go prawdopodobnie straci, a chce wprowadzać skandaliczne ustawy np. te o Trybunale Konstytucyjnym (skok na TK), gdzie chce zmienić wymagania kandydatów do TK do tego stopnia, że niebawem mianuje do niego np. posłów ze swojej partii. Dotychczas był przepis , ze trzeba mieć 10 letnią praktykę prawniczą a teraz chcą to zmienić na 10 letnią praktykę publiczną czyli wystarczy byle urzędnik czy poseł :mierny ale wierny: i mają swojego POplecznika w TK.
Na takie coś Duda zaprotestował słusznie nazywając to psuciem państwa i jasne jest, ze na taki numery zgody nie będzie. Tymbardziej, ze PO widząc na horyzoncie kres swoich rządów będzie kręcić non stop krzywe numery.
Ja daję Dudzie pełne prawo na veto przy takich akcjach. "Nie ma zgody na brak zgody"
Co do tych bajek o dogonieniu Europy za 15-20 lat to ja słyszałem te same bajki 25 lat temu ogłaszan przez Balcerowicza, który teraz montuje szalupę ratunkową dla rozbitków z PO czy DSLD, którz nam to bagno od kilkudziesięciu lat lasują.
Też mieszkałem w pewnym momencie za granicą na odstawie umowy między polską i zagraniczną firmą. I żeby tak było jak tam, to wreszcie muszą pojawić się tacy ludzie jak Duda czy inni o których jeszcze nie wiemy. Trzeba raz na zawsze odsunąć od władzy ludzi prowadzonych na asku WSI, konfidentów komunistycznych służb specjalnych.
Takich balcerowiczów i jego marionetek typu Petru, o skorumpowanej bandzie z PO już nie wspomnę.
Czas na ludzi, którzy zajmą się naszymi interesami a nie interesami UE, bo teraz po latach widzę jak nas tematyką UE wodzono za nos, podczas gdy kraje takie jak choćby Niemcy realizowały plany pod swój interes. Nie ma żadnej solidarności europejskiej są tylko własne interesy. I czym prędzej to zrozumiemy tym lepiej a na tych wszystkich europejczyków trzeba spuścić wodę po wcześniejszym wysraniu się,
Dlaczego Polacy muszą płącić najdrożej w Europie za ruski gaz ? Dlaczego Niemiec chociaż zarabia 5 x tyle co Polak płaci mniej za prąd ? Dlaczego ucichła sprawa z łupkami ? Dlaczego tak wolno buduje się gazoport uniezależniający nas w jakimś stopniu przed gazem z Rosji a przynajmniej dający lepszą pozycję w negocjacjach cenowych ? Nie wydaje Ci się to dziwne ? Czas na ludzi, którzy potrafią zto zmienić !
Allleluja i do przodu !
Co by nie powiedzi8eć, zaskoczyła mnie młodziez w tym roku bardzo pozytywnie, bo myślałęm, ze to stracone pokolenie. I mam nadzieję, ze to nie ostatnie ich słowo, ze to nie jednorazowy wybryk.
Polecam, przeczytaj sobie uważnie to co poniżej. Paniczny strach marionetek wodzonych przez WSI przed opublikowaniem aneksu i pomyśl, kto się tego tak boi ?:
http://wpolityce.pl/polityka/254736-...wa-nasz-wywiad