Wyświetl pojedynczy post
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2015, 08:46
Panowie postanowiłem ze przestane Was już denerowac bo to w sumie do niczego nie prowadzi a tylko wnosi coraz więcej frustracji wśród ogolu ludzi...

Postanowilem się z Wami podzielić taka dluzsza moja refleksja na która nachodzi mnie już od wielu,wielu dni a kulminacyjnym momentem był dzień wczorajszy...
Zaczne może brzydko ale trudno...

Strasznie mnie w....ia to co się dzieje w tym kraju od wielu lat...
Najpierw 50 lat okupacji i strasznego zacofania gdzie cala Europa na ucieka na lata swietlne...
Nastepnie 25 lat niby wielkiej odbudowy ,wielkiego państwa a i tak gowno wielk9ie z tego wszystkiego jest...
Oczywiście ze cos się ruszylo,cos tam się zmienilo ale to wszystko to jest praktycznie zero...
Polska stala się państwem wolnym po latach,rzadzili czy to Lech czy Olek czy SP. Kaczynski później Komor i teraz Andrzej...
I ja się pytam co Oni tak do kupy zrobili dla pastwa Bardzo niewiele...
A strasznie mnie w....ia jak widze uciechę ludzi...wybraliśmy Dude teraz będzie inaczej...Gowno będzie inaczej, będzie tak za Dudy jak za Bronka czy Kwacha.
Każdy z nich nic nie jest w stanie zrobić ponieważ zyjemy w jakims dziwnym kraju gdzie każdy wiele mowi a nic nie robi,kazdy nagle udaje ze wiele może a nie może nic,kazdy nagle ma związane rece...
Nikt nie patrzy co robic tylko każdy patrzy jak się klocic,bic ale nie o człowieka tylko o siebie...

Wkurza mnie ta podnieta młodych, wybraliśmy Dude On teraz da nam nowa Polske...
Wcale tak nie będzie...Nastala moda na "Zmienmy cos" wiec zmieniliśmy ale za kilka lat znowu będzie trzeba szukac zmian bo wieloletnich klotniach politykow...

Mlodzi dzisiaj mysla ze jak wybrali Dude to stworzymy nowy kraj w imie Polski walczącej.
Tylko szkoda ze pewnie polowa z nich nawet nie wiem co znaczy symbol "PW" mna ich koszulkach a nosza takie no bo taka jest moda...
Przeraza niewiedza młodych polakow na brak swoich własnych pogladow" Idzmy za tłumem"-tak to wygląda...

Wiem ze pewnie teraz już myślicie ze kocham Bronka albo jestem starym komuchem ...otoz nie...
Glosowalem na Kukiza w pierszej turze bo tez bym chciał żeby cos się zmienilo ale...
Nie byłem ,nie jestem i nie będę jego 100% zwolennikiem...
Wprowadzenie systemu JOW prez niego ma swoje plusy i minusy...
I co się stanie wtedy gdy nagle ten system będzie jego porazka co On wtedy będzie miał do zaproponowania
Sam na chwile dzisiejsza nie wiem...
W drugiej turze poparłem Bronka-tak to prawda..
Wybralem jego z braku sensownego rozwiązania...
Może gdyby za andrzejem nie stali ukryci Jaroslaw i Antoni-którzy nic dla tego kraju tez nie zrobia-moze podjalbym inna decyzje...

Obawiam się ze w Polsce teraz będziemy mieli do czynienia z wieloletnimi kłótniami...
Andrzej zle zaczyna proszac o "STOP" dla rządu i wspominając o pomnikach..
CZy mu ....a naprawdę nie możemy się zajac CZLOWIEKIEM

Przeciez to My ludzie potzrebujemy pomocy a ciagle słyszymy o politykach...
O nich nic być nie powinno pozatym ze podjeli decyzje które wplyna na poprawe jakości zycia polskiego społeczeństwa...

Spedzilem kilka lat za granica i widze jaka straszna prepasc dzieli nas pod względem zarobkowym,ekonomicznym,materialnym czy nawet kultury...

Slyszalem ostatnio gdzie ze w naszym kraju będziemy mieć zarobki europejskie za 15-20 lat...
To jest cos strasznego piniewaz z tych 20 lat wszyscy do kupy rzadzacy przez swoje klotnie zrobia tych lat ze 30...

Za 20 lat w 20 lat to taki wieden wybudowal 5 linii metra a u nas jest problem wybudować trochę drog(Chociaz tak cos ruszylo) czy poprawić infrastrukturę...
W....ia mnie takie latwe rzeczy jak to ze na schodach ruchomych stoi się z jednej strony żeby inni mogli przejść a tu mi wchodzi kilku palantow którzy zajma te schody cale...
W....ia mnie całkowity brak wychowania naszego narodu gdzie ide ulica a dwie 15 latki urzadzaja konkurs która glosniej powie "....a"
W....ia mnie to ze młodzi twierdza ze walcza za wolność polski, ze oni jak narodowcy i patrioci ja przywroca z czego polowa z nich nie wie co znaczy symbol "PW" w którym roku było powstanie warszawskie czy kim był Pilecki...
W....ia mnie to ze ludzie homoseksualni robia parady żeby pokazac ze sa szykanowani, chociaż homoseksualizm istnieje od wiekow.
Dlaczego w wielu europejskich krajach nie ma na to takiej nagonki a w Polsce zaraz pojawiają się narodowcy i patrioci i ich słane teksty " ze oni musza z nim walczyc w imie wolnej polski"
Wolnej To zapytajcie tych co walczyli czy podczas II wolny nie spotkali się z przypadkami homoseksualizmu..?
Jak tak ludzia chcą zyc to im dajmy, niech tworza związki i sobie zyja...ja nie mowie żeby dzieci wychowywali czy adoptowali ale żeby zyli normalnie...
W....ia mnie jakiś pomysl calkoitej aborcji..
Jak można zakazac aborcji gdy jest zagorzenie zycia czy to matki czy plodu Gdy kobieta zostaje brutalnie zgwałcone i zachodzi w ciaze, to tez jest Boze poczecie
Jak tak to ciekawe co zwolennicy tego pomysłu by zrobili gdyby to ich siostrę,corke,zone nagle zgwałcono
Tylko jeden jedyny kraj w Europie ma calkowity zakaz aborcji, to pokazuje o sensowności tej decyzji...
W....ia mnie to ze kosciol w Polsce tak bardzo stara się ingerować w polityke, ja osobiście nie znam drugiego takiego kraju...
No nie robmy z siebie drugiego Watykanu...
Polityka polityka a kosciol kosciolem i to trzeba rozgraniczyć...
Coraz bardziej widze ze ciężko tutaj będzie zyc jak dalej wszystko będzie tak szlo...
Upadl Komorowski co było dość normalne...
Na jesien upadnie PO, co tez jest normalne...
Za kilka lat upadnie PIS po latach swoich rzadzow bo tez nie będą w stanie niczego zaproponować...
Kukiz to rozwiązanie chwilowe i krotkotrwale...
Petru i jego partia to typowy sredniak polityczny nic nie wnoszący..
SLD,PSL czy Korwina nie ma i nie będzie...
Wiec bilans mamy na 0- smutne ale prawdziwe...
A i obawiam się ze od jesieni mogą być wybory coraz częściej jak nikt nie będzie w stanie z nikim zawiazac rządu...

Dlatego przychodzą takie chwile w zyciu gdzie trzeba się zastanowić co Ci ta Polska tak naprawdę dala a co Ty dales jej
I niestety kiedyś slyszalem ciekawe zdanie...
"Jestem tak gdzie sa pieniądze i nie interesuje mnie jaki to kraj"- smutne ale bardzo prawdziwe....

Pozdrawiam koledzy i przepraszam za te kilka tygodni...

PS. Mój wpis nie sluzy w celu rozpoczęcia rozmowy czy dialogu,to moje prywatne zdanie...
PS2. Wszystkich ignorowanych odblokowałem...

Czesc.
Odpowiedz cytując