Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2015, 21:06
Czy ja wiem, że tak bezsprzecznie GKS leci? Pamiętajmy, że to jest polska ekstraklasa i tu cuda lubią się dziać. Do tego mamy taki system, że tutaj na prawdę wiele się może wydarzyć, ponieważ mecze są między samymi zainteresowanymi więc to wygląda trochę inaczej niż w przypadku gdzie GKS miałby przyjechać na Legię, Lecha czy Wisłę i byłby skazany na porażkę. Tutaj nikt z góry tabeli nie pomoże PBB, Łęcznej itd i nie ogra GKSu. A GKS jak się spotka z drużynami z dołu to ma szansę namieszać.
Oczywiście 4 pkt straty na 2 kolejki do końca to jest sytuacja tragiczna, oczywiście forma GKSu jest tak samo tragiczna jak ich strata do bezpiecznej strefy ale to są 2 mecze i do tego taki terminarz:
Odrzucam Piasta, Ruch i Sracovię, myślę, że dwaj pierwsi już jednak się nie dadzą przegonić Zawiszakom. Mamy więc Koronę, PBB, Łęczną, Zawiszę i GKS.

GKS mecze:
DOM z Koroną
WYJAZD z Łęczną
Załóżmy hipotetycznie, że te 2 mecze wygrywają, żeby móc myśleć o utrzymaniu nie maja innej możliwości, ponieważ jeśli choć jeden zremisują to mając 24 pkt są i tak niżej od rywali z powodu mniejszej ilości pkt po podziale punktów w 30 kolejce.

Korona:
WYJAZD z GKSem
DOM z PBB
Jeśli GKS wygra 2 mecze to ma 26 pkt, Korona pierwszy mecz przegrywa bo gra z Bełchatowianami i zostaje jej pojedynek z PBB, które też ma obecnie 24 pkt. Czyli kolejny pojedynek w tej dolnej strefie... dolnej strefy o 6 punktów. Przy powyższych założeniach w tej sytuacji aby wyprzedzić GKS MUSZĄ wygrać z PBB, inaczej przy porażce lecą za nich, przy remisie też są 1 pkt za nimi.

Łęczna:
WYJAZD PBB
DOM GKS
Przy założeniu, że ostatnią kolejkę przegrali to w przedostatniej mają PBB, i znowu mecz o życie, o 6 pkt. Muszą wygrać, inaczej lądują za GKSem.

Podbeskidzie
DOM Łęczna
WYJAZD Korona
Ci mają 2 mecze o grę po 6 punktów

Zawisza:
DOM Piast
WYJAZD Ruch
Ich już nawet nie uwzględniam. Jak przegrają to lepiej dla GKSu bo wtedy im zostaje dogonić tylko tych, na których wynik mogą mieć jeszcze wpływ (Korona, Łęczną) lub tych, którzy też mają ciepło bo ścierają się bezpośrednio z rywalami o utrzymanie (PBB), jak wygrają to tym gorzej dla trójki, która jest nad strefą spadkową.

Oczywiście wszystko to takie .......enie o Chopinie i wróżenie na siłę. Ale jakby nie patrzeć, jak GKS zepnie dupę i wygra swoje 2 mecze to wtedy już na prawdę jest blisko utrzymania.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując