Pan Jotka napisał(a):

Dariusz Dudka będzie grać w przyszłym sezonie w innym polskim klubie lub wyjedzie na Bliski Wschód,
Negocjacje były krótkie. Wisła zaproponowała piłkarzowi obniżkę zarobków,a ten się nie zgodził. Dalszych rozmów już nie było. Po sezonie drużyna Wisły mocno się zmieni. Szanse na zatrzymanie Semira Stilicia są takie, jak szanse krakowian na mistrzostwo Polski. Coraz częściej słychać też, że klub…SZUKA NOWEGO TRENERA. Wszechobecne kłopoty finansowe sprawiają, że piłkarze nie chcą rozmawiać o teraźniejszości.
Jestem świeżo po lekturze "Snu o Potędze" i jestem zaskoczony, że w rzeczywistości było gorzej niż myslałem. Myślałem, że królowało w Wiśle dyletanctwo, ale to było wręcz PARTACTWO. Gorzej, że to jest jak przeżywanie ciągle tej samej histroii na nowow!
Kolejny nowy trener? ....A kto zapłaci obecnemu i byłym Obligacje? Żeby je wyemitować trzeba się liczyć z kosztem rzędu 10% odsetki.......a kto niby kupi te obligacje jak Wisła jest NIEWYPŁACALNA? Tu się prosi o upadłość! Czrno to widzę.
|
Poza optymistycznym początkiem historii książka-horror. Krótkowzroczność, głupota czy zła wola rządzących Wisłą wylewa się z większości stron. Szok.
A obecnie bez przywrócenia płynności finansowej g.wno z tego będzie. Żaden piłkarz nie będzie na dłuższą metę grał na 100% za darmo albo za kasę wypłacaną od czasu do czasu.
Jak spłacać długi be z sponsora koszulkowego, kończąc na max 5 miejscu, mając poniżej 10tys. widzów na trybunach? Jeśli Gaszyński wyprowadzi to na prostą to czapki z głów...
O nowym trenerze szkoda nawet gadać... pewnie ktoś chory na głowę tym razem wymyślił, że np. Ojrzyński weźmie za mordę i zmotywuje kopaczy do dawania z siebie na boisku wszystkiego za darmo... Qrwa:(
No chyba, że manna z nieba jest w przygotowaniu...