Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2015, 08:23
Może nie na temat ale nie wiem gdzie wkleić.
W Szwajcarii czystki. FIFA.

http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Dz...wiadomosc.html

Cytat:
Szwajcarska policja aresztowała sześciu wysoko postawionych działaczy FIFA - donosi "New York Times". Grozi im deportacja do Stanów Zjednoczonych, gdzie zostaną im postawione zarzuty korupcyjne.
Cytat:
...Chodzi o uzyskiwanie korzyści majątkowych przy przyznawaniu praw do organizacji mistrzostw świata, sprzedaży praw telewizyjnych i marketingowych a także pranie brudnych pieniędzy, wymuszenia i oszustwa telekomunikacyjne.....
Cytat:
Jesteśmy zaskoczeni, że trwało to tak długo i dotyczyło niemal każdej działalności FIFA. To był właściwie ich sposób na prowadzenie interesu. Wydaje się, że korupcja przyjęła tu formę zinstytucjonalizaną - powiedział "New York Timesowi" anonimowo jeden z policjantów.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując