Wyświetl pojedynczy post
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2015, 13:38
raindog napisał(a):Wyświetl post
Nie. Jak widzisz, Bóg nad nami czuwa niezależnie od wyznawanego ustroju. Ciekawe symboliczne daty. Jak rozumiem, wg Ciebie powinniśmy być państwem ateistycznym, a prezydent nie powinien mieć prawa wyrażanie własnego światopoglądu?

Mniej więcej do 89' mieliśmy taki wspaniały świecki ustrój, gdzie wiara wykluczała uczestnictwo w życiu politycznym. Jak widzę, brakuje Ci tego...
Swoją drogą, już wiadomo, dlaczego nigdy nie zagłosowałbyś na Dudę. Po prostu bardziej nienawidzisz KK, niż kochasz Polskę i za tę nienawiść byłeś skłonny ją sprzedać komunistom. Spoko, masz prawo do takich poglądów. Ja Cię z tego forum nawet nie zamierzam wyganiać. Pluralizm poglądów = szersze pole do dyskusji. Pozdrawiam.

BTW - lubię czasem przedstawić jakiś nieinwazyjny - religijny sposób postrzegania rzeczywistości, by sprowokować najbardziej tolerancyjnych i nowoczesnych do pokazania swej prawdziwej twarzy. W ich mniemaniu, nie tylko nie można postępować inaczej niż oni, ale również i myśleć.
Widzisz i jesteś znowu w bledzie...
Bardzo dobrze pamiętam co było do 89'..
To dlatego dzisiaj jesteśmy 50 lat za cala Europa i prawdopodobnie już nigdy tego nie nadgonimy...
Co do tej religijności to oczywiście ze jestem osoba wierzaca ale nie praktykujaca...
Dla mnie Ci którzy glosza slowo Boże to zwykli złodzieje i pedofile...
Bog Bogiem a kosciol kosciolem i tego się trzymam.
Dzisiaj kosciol ma za dużo do powiedzenia w wielu kwestiach ...
Może niech zajmie się swoimi problemami czyli przekrętami,kradziezami,machlojami i dużym gronem pedofilskim...
A polityke zostawić polityka...

Dwa...
Przypadki pedofilii to nie sa pojedyncze przypadki...
To sprawy na poziomie kardynalskim...
To czy kibice Wisly lataja z maczetami to mam gleboko w dupie-sprawa każdego oddzoielnie
A i slubu kościelnego nie bralem bo ja mam mieć papier ze slub wzialem i to mi wystarcza a nie zerowanie na ludziach "co laska"...

Dlatego od kościoła się odcialem tak jak robi to coraz wiecel ludzi...
I jeszcze raz Ci przypomnę ...6 lat widziałem z bliska jak się bawi kosciol i uwierz mi ze lepiej niż zwykli ludzie...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 26.05.2015 o godz. 13:52.
Odpowiedz cytując