Temat
:
Wybory prezydenckie 2015 - na kogo zagłosujesz?
Wyświetl pojedynczy post
leyzer87
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
#
1701
25.05.2015, 10:27
http://i67.photobucket.com/albums/h2...ps2490b572.jpg
P.K.P. drodzy Państwo. Cieszy mnie mars na twarzy telewizjotów. Piękne studium ludzkiego niedowierzania.
Powiem szczerze: nie byłem wielkim zwolennikiem Dudy i był to dla mnie gość który jak za długo postoi przy otwartej lodówce, to się przeziębi. Sam w pierwszej turze głosowałem na Kukiza i nie do końca byłem zadowolony oddając głos na Dudę w drugiej, bo:
prezydent c***a może,
nic się nie zmieni bez zmiany w parlamencie,
oPOsy mają czas na pozbieranie się na jesień.
Jestem zaskoczony wygraną Dudy, bo sam uważałem, że nie wysuwając ciężkich armat w postaci WSI, PC itp, itd, będzie trudno. A tu zaskoczenie - im bardziej umiarkowanie Duda się wypowiadał tym więcej zyskiwał.
Byle tylko cała wataha tzw. PiS'owskiego betonu do wyborów nie napsuła tego co nowy prezydent wypracował.
Natomiast najciekawszym zagadnieniem jest to, co z potencjałem który pokazał Kukiz uda się zrobić. Na dwoje babka wróżyła, może wszystkich zaskoczyć i dużo "ugrać" wyborców i PiS'u i PO, ale równie dobrze może przepaść z kretesem. Myślę, że kluczową kwestią będzie, nie to kto go będzie reprezentował, a właśnie kampania, bo te wybory pokazały jak marna i nijaka była kampania w większości obozów partyjnych. Takiej lipy dawno nie widzieliśmy. Gorsze były chyba tylko pierwsze "wolne" wybory w tym kraju.
Powód: Coś się pokiełbasiło, soróweczka.
Ostatnio edytowane przez leyzer87 : 25.05.2015 o godz. 10:35.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
leyzer87
Zobacz publiczny profil
Wyślij prywatną wiadomość do leyzer87
Znajdź inne posty napisane przez leyzer87