Krav napisał(a):

Ad 1 - ale możesz to ocenić racjonalnie i chociaż próbować być obiektywnym - ręką ewidentnie odchodzi od piłki, próbuje ją odrzucić, ale nie jest w stanie bo zawodnik z piłką jest za blisko. Przypominam Ci, że czasy, że ręką w polu karnym = karny to odległa historia.
Ad 2 - co to ma do rzeczy ? Gdzie pisałem, że Jadze należy się karny ? Też uważam, że nie było, Frankowski mógłby jeszcze żółta zarobić ewentualnie za symulkę. Pisałem o sytuacji Dudy z Drągowskim, gdzie ewidetnie specjalnie się zamachnął i uderzył kolanem bramkarza. Tak btw to chyba za bardzo napompowali tego całego Dudę, bo po przebojowej części sezonu teraz jest cieniem samego siebie. A i chyba pod kopułką niezbyt, bo to kolejne jego kretyńskie zachowanie ostatnimi czasy.
Ad 3. - no i właśnie o to chodzi. Ja nie mam "ale", że przedłużyli mecz o 8 czy 9 min, bo mogli. Chodzi mi o to, że w ostatniej akcji dostajecie karnego z dupy i to jest clue całej sytuacji.
|
Ad 1 - znam tylko przepis o poszerzeniu powierzchni ciała i jeśli się nie mylę jest on wciąż w mocy, decyzję podejmuje jednak sędzia, a nie ja, bądź inny Legionista
Ad 2 - wydaje mi się, że ktoś pisał o karnym dla Jagi, więc napisałem, że wg. mnie nie powinno go być, a nie stałem daleko od tego miejsca i poza leżącym Frankowskim nikt jakoś bardzo nie protestował. Co do Dudy to zgoda, gdyż jest cieniem samego siebie i frustracje wyładowuje na rywalach zbierając, a to żółtko, a to czerwo, albo perfidnie faulując. Sodówka niestety...
Ad 3 - czy karny z dupy to tak jak napisałem wcześniej decyduje o tym sędzia, ja mogę napisać, że kontrowersyjny, bo tak naprawdę dopiero po kilku minutach było wiadomo za co został on przyznany
szprotson napisał(a):

Dlaczego .......isz?
Dlaczego?
Więc masz czarno na białym że jednak nie wszyscy sie zgadzają. Tak jak ostatnio po faulu SA mieliście uznanego gola, tak teraz nie gwizdnęli karnego dla Jagi (karny ewidentny, był kontakt? BYŁ!) a gwizdnęli go ...Wam bo Drągowskiego inaczej się pokonać nie dało.
SŁABIZNA W .....
Pedałom z Poznania zycze tego mistrzostwa. Życze by Wam gul skakał przez cały sezon w tej wielkiej Legii która miała mistrza przyznanego juz na starcie sezonu, a tu wielki ....! Za Dude 7 baniek, chyba za Andrzeja.
Kpina.
|
Nie oglądałem żadnych powtórek, ani programów, gdyż nie miałem kiedy, a nawet jak. Co do Stępniewskiego to jak dobrze pamiętam zawsze na tym forum padało stwierdzenie, że to kryptolegionista, więc tym bardziej może dziwić, że ma inną ocenę.
Ja nie twierdzę, że karny jest słuszny, ale że była ręka w polu karnym, a decyzja należy zawsze do sędziego czy to nam się podoba, czy nie. Jeszcze nie mam takiej mocy sprawczej, aby to ode mnie zależała taka decyzja.