Wyświetl pojedynczy post
Juzio
Junior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2015, 18:45
wiertar napisał(a):Wyświetl post
fakt Buchalik mogł wybronić strzał niemca....
to żaden niemiec tylko austriak a tak btw, zastanówmy się co byśmy pisali gdyby ta piętka Barrientosa przeszla tak z 40 cm dalej. Wtedy wszyscy by krzyczeli że spier...lił super akcje. Bo mi się wydaje że on się zwyczajnie ratował, choć troche lekkomyslnie. Wisełka nas rozklepała cudowną akcją a gość się na końcu zamotał. No ale na jego szczęście finalnie wyszła z tego fajna bramka po bardzo fajnej kombinacyjnej akcji. Czy Lechia jest słaba? Super mocna nie ale słaba też nie. Wisła wcale nie wyglądała jakoś lepiej a należy jednak oceniać zespoły przez pryzmat całego spotkania a nie 25 minut szturmowania bramki. My też mieliśmy okazje, też stwarzaliśmy sytuacje, zwłaszcza skrzydłami. Tylko Lechia niestety czasem tak ma że jak się cofnie to przeciwnik może przez jakiś czas zamknąć nas w "hokejowy zamek". To na pewno jest do poprawienia. Więcej pewności siebie i spokój przy wyprowadzeniu piłki. Ja uważam że Lechia za dużo sił włożyła w pierwszą połowę. Może nie przekładało się to bezpośrednio na sytuacje bramkowe ale sam patrząc z trybun byłem zdziwiony jak wielki jest z naszej strony pressing, jak dużo biegania. Nawet o dziwo u Mili. To sprawiło że w ostatnich 20 minutach zwyczajnie padli z sił, dlatego Wisełka mogła troszkę bardziej poszaleć. No i dzisiaj słabo zagrał Budziłek. Chłop jest przyspawany do bramki, nawet na 5-7 metr nie wychodzi do dośrodkowań...
Biało-zielone pozdrowienia
Odpowiedz cytując