Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2015, 10:47
Cytat:
Z tego co mi się zdaje ostatnie exit polls był robione mniej więcej na próbie 100 tys. osób.
To już galancie. Sam nie wiem jak na to patrzeć. Na pewno zeszłoroczne wybory i sondaże po nich śmierdzą

Cytat:
.Dlaczego z dwóch partii? Zrozumcie ludzie, że wtedy nie głosujesz na partię tylko na człowieka. Jeżeli większość by głosowała na tych z PO i PIS to ja już zwątpię w Państwo Polskie.
Jeżeli JOWy są takie złe to co w takim razie jest dobre? Obecny system i co 4 lata wybieranie między PO a PIS? Czy czekamy aż Korwin lub Kukiz dojdzie do władzy?
A teraz na co głosujesz? Możesz sobie wybrać ludzika z innej partii niż PO-PiS ale i tak 70% ludzi głosuje na nich. W JOWach znowu zagłosuje na nich 70% ludzi ale wtedy, przez ten system zgarną nie 70% mandatów tylko 90% bo teraz te wszystkie głosy się uśredniają na cały kraj a takt o w okręgu A PO dostanie 35% głosów, PiS 34% a końcowy efekt będzie taki, że zgarną wszystko w tym okręgu, itd itd. Z każdego okręgu te ich 30 kilka % glosów da im mandat = dostaną wszystkie mandaty = tak jakby dostali poparcie 100%.

Oczywiście przesadzam z tym, że by zgarnęłi wszystko, gdzieś tam by jakiś niezależny lub PSLowiec się dostał ale to by nie były częste przypadki.
Kolego, przemyśl to. Myślisz, że zmieni się system i ludzie wyjda z tego podziału PO-PiS? Niby jak?! Co, moherowe babcie, urzędnicy, kolesie, lemingi, ludzie dający się manipulować odrzucą PO-PiS i wybiora co innego? Nie wierzę w to, nie ma takiej możliwości. I to widać wszędzie gdzie są JOWy, że rządzą 2 partie. I mam rozumieć, że u nas kto by rządził? Inne partie niż PO-PiS bo oczywiście ludzie by sobie w nowej ordynacji wybrali SLD i KORWINa?

W JOWach masz 13% i masz 1 mandat czyli możesz się w pompę cmoknąć. W systemie proporcjonalnym masz 13% = masz kilkudziesięciu posłów i realne szanse na losy Kraju.

Wy na starcie popełniacie błąd. Chcemy tego samego ale Wy popełniacie błąd. Rozumiem, że takie osoby jak Ty chcą zmiany mentalności ludzkiej - ja też tego chcę. Tylko Ty uważasz, że mentalność się zmieni przez zmianę ordynacji wyborczej a ja uważam, że mentalność się przez to nie zmieni. Trzeba działać oddolnie, ludzi wychowywać a nie rzucić im kolejne narzędzie i myśleć, że nim się będą posługiwać lepiej niż obecnym.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując