|
Wiadomo, że sondaże są robione po to żeby później się wyniki zgadzały. No bo cóż, patrzę na ten sondaż a tam Kukiz 15%. Hmm, myślę, sobie co w tym gościu jest takiego, że nagle ma 15%? Wpadły mi do głowy tylko dwie rzeczy:
1. Rzeczywiście, w porównaniu do innych antysystemowych osób Kukiz jest najmniej konserwatywny, można powiedzieć, że jest liberałem - chociaż niby idzie z hasłem na ustach Bóg, Honor, Ojczyzna - chce budować ruch od lewej do prawej strony it o się ludziom może podobać. Tym młodym łbom zmanipulowanym przez media, które kochają pluć na kościół to taki liberalny Kukiz pasuje na pewno, no właśnie ale gdzie BHO a gdzie lewica... Nie wiem o co tu chodzi, że gościu chce budować koalicje tak szerokie, że ma niby swoje poglądy a by z lewakami i pewnie socjalistami się chciał wiązać. Na coś trzeba się zdecydować bo nie da się jednocześnie iść w prawą i w lewą stronę. To mi przypomina PO bis i te ich skrzydła, prawicowe, lewicowe, liberalne itp - dla każdego coś miłego. Swego czasu też na tym w mass mediach kapitał zbijali.
2. Gościu jest pompowany w mediach i nakręca się spirala głosowania na Kukiza.
Innych logicznych przesłanek nie widzę żeby on miał aż takie poparcie.
I właśnie tu mam największy problem. Zobaczcie jak ludzie są sterowalni przez media. Nagle wyskakuje jakiś Kukiz, którego głównym punktem są JOWy, praktycznie jakichś innych sensowniejszych postulatów nie ma, a przynajmniej one się nie przebijają. Śmieszne to jest.
W ogóle rozumiem, że głównie te ywniki zawdzięczamy ostatniej debacie w TVP. I tu kolejny problem, bo gdybym miał głosować na Kukiza i zobaczyłbym Korwina, który gniecie sztandarowy pomysł Kukiza na przykładzie dzisiejszych (?) wyborów w Anglii, to bym w życiu nie zagłosował za Kukizem. Korwin pięknie pokazał do czego doprowadzą JOWy.
Przykre to wszystko jest bo pokazuje, że jak ktoś jest pompowany przez media to spokojnie może myśleć o rządzeniu Polską.
Najlepsze jest to, że teraz Kukiz stworzy swój ruch i na jesieni wystartuje w wyborach. A chyba nie musze mówić co to oznacza? Jak niby można w kilka miesięcy dorbać sobie ludzi odpowiedzialnych, uczciwych, wybrać tych najlepszych, najbardziej odpowiedzialnych i nadającyh się na liderów itp. Po prostu skleci Kukiz coś takiego jak Palikot 4 lata temu, przysłuży się PO i tyle będzie jego polityki. A kolejne kilka lat będzie dla Polski stracone ;/
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
|