Wyświetl pojedynczy post
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2015, 16:26
picasso napisał(a):Wyświetl post
też uważam że niejaki bronowianin o ile nie jest prowokatorem to jest co najmniej poyebany ale.... ja mam troje dzieci,nie biore zasiłków pracuję czasem po kilkanaście godzin dziennie wiec prosze nie obrażaj mnie.po drugie.te dzieci kiedyś (mam nadzieję) beda pracować,wytwarzac ten magiczny PKB z którego ty bedąc na wpełni zasluzonej emeryturze będziesz korzystał (np dzięki ich pracy medycyna tak pójdzie do przodu,że w pelnym zdrowiu dozyjesz 120 lat .owszem ty sobei może odłozysz na swoja emeryturę ale nie na jakąs zajebista aparature medyczna istnienia której nawet nei podejrzewamy).po trzecie to co piszesz to wszystko jest z perspektywy osoby mlodej i oby ja najdłużej zdrowej.a co z ludźmi od urodzenia chorymi albo np zapadajacymi na nieuleczalne choroby w wieku lat kilkunastu?maja umierać?a co by sie stalo gdybyś ulegl wypadkowi (neikoniecznei komunikacyjnemu) powiedzmy idziesz sobie na wycieczkę w gory potykasz sie i na szczęście przezywasz lecz jestes sparalizowany?masz umrzec z glodu?.niestety świat nei jest zero jedynkowy.
Ależ źle mnie zrozumiałeś. Przecież ja nie mam nic do osób które mają dzieci nie jestem idiotą Bardzo szanuje ludzi, którzy świadomie decydują się na ich posiadanie w tych trudnych czasach i mam nadzieję, że też mnie kiedyś będzie stać, Polaków powinno być jak najwięcej Tylko protestuje przeciwko pomyslowi dawania pieniedzy za robienie dzieci, bo dla mnie to zarzewie patologii. Tak jak ABG pisał wczesniej - państwo powinno tworzyć możliwości by rodzina mogla się spokojnie utrzymać bez sztucznych zasiłków. Przede wszystkim nie przeszkadzać!

Co do drugiej części postu - jak mówiłem - nie jestem za kompletną prywatyzacją służby zdrowia, zdaje sobie sprawę, że osoby starsze i chore wymagają opieki, tak samo ja jak mnie jebnie pijany na pasach. Chodzilo mi ze tu nie pakowanie pieniedzy pomoze tylko rozwiazania systemowe, bo jak na razie z tej skladki nic nie wynika, placisz i czekasz, albo idziesz do prywatnego, bo nie oszukujmy sie - tak to sie przewaznie konczy.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując