Wyświetl pojedynczy post
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2015, 16:13
fialo napisał(a):Wyświetl post
Czyli to jednak nie troll, albo jak troll to wyjątkowo wytrwały, więc:

1. Dlaczego administracja forum toleruje osobę propagującą jawnie ustrój komunistyczny? Czy jakbym nagle zaczął głosić tutaj nazistowskie hasła, nie dostałbym bana? Nieśmiało przypominam, że ustrój komunistyczny pochłonął więcej ofiar niż nazizm.

2. Posłuchaj pajacu (zresztą do reszty socjalistów, wielbicieli socjal-Dudy też to sie tyczy). Nie po to zapierdalam jak dziki, łącząc przejebane studia, które zabierają mi najlepsze młodzieńcze lata, z pracą, i mam perspektywy na naprawdę dobre pieniądze już niedługo, by póżniej przyszedł jakiś śmierdzący socjalista i zabierał z MOJEJ pensji, której się dorobiłem SWOJĄ ciężką pracą i nauką, pieniądze bo jakiś leń i degenerat sobie zrobił dziecko, by mieć 500 zł. Podczas gdy TY i reszta nierobów = socjalistów, która tak chętnie wyciąga rękę do państwa po pieniądze, zlekceważyłeś sobie naukę, a pracować ci się nie chce ja ciężko haruję, by dobrze żyć teraz i w przyszłości jeszcze lepiej. Śpię po kilka godzin dziennie, ale nie obijam się tylko zapierdalam. I ostatnią rzeczą której chce jest płacenie jakiś zasiłków robakom, którzy egzystuja cały dzień przed telewizorem popijajac browar.

Skąd wiem, że na takie zasiłki "na dziecko" pójdą "na wódę" - otóż stąd, że większość mieszkaś socjalnych (nowych) jest po kilku latach właściwie niezdatna to użytku, bo robaki robią z nich meliny. I tak samo będzie jak Andrzejek czy Palikot zrealizują te swoje chore pomysły.

Kolejna sprawą jest pompowanie jescze większej ilości pieniędzy w służbę zdrowia jak chce Andrzejek. Czyli co podwyższamy składkę? Czemu ja, osoba niepijąca, niepaląca, dbająca o dietę, 4xtyg siłownia + bieganie, mam płacić na jakiegoś bezrobotnego pijaka, bo jak wiemy ogromna ilość schorzeń bierze się z nadużywania alkoholu. Ja nie potrzebuje w chwili obecnej wlasciwie zadnej opieki zdrowotnej, a on chce tam jeszcze wiekszą kasę ładować? Wolałbym sobie te pieniądze odłożyć i dostać się do lekarza bez kolejki, kiedy będę tego naprawdę potrzebował. Nie mowie tu o kompletnej prywatyzacji służby zdrowia, ale powinna być furtka pozostawiona dla ludzi, którzy płacą składki regularnie a do lekarza chodzą raz na kilka lat. Albo dywersyfikacja wysokości obowiązkowych wpłat, bo równa składka dla wszystkich jest po prostu niesprawiedliwa.

Normalnie nie wchodzę do tych tematów, bo polityka mnie nie interesuje prawie wcale, ale sie straszliwie zgrzałem jak usłyszalem tego socjalistę, który mieni się prawicowcem wczoraj. Zresztą ABGwislakABG tu wszystko wam ładnie wykłada, nic tu po mnie.
też uważam że niejaki bronowianin o ile nie jest prowokatorem to jest co najmniej poyebany ale.... ja mam troje dzieci,nie biore zasiłków pracuję czasem po kilkanaście godzin dziennie wiec prosze nie obrażaj mnie.po drugie.te dzieci kiedyś (mam nadzieję) beda pracować,wytwarzac ten magiczny PKB z którego ty bedąc na wpełni zasluzonej emeryturze będziesz korzystał (np dzięki ich pracy medycyna tak pójdzie do przodu,że w pelnym zdrowiu dozyjesz 120 lat .owszem ty sobei może odłozysz na swoja emeryturę ale nie na jakąs zajebista aparature medyczna istnienia której nawet nei podejrzewamy).po trzecie to co piszesz to wszystko jest z perspektywy osoby mlodej i oby ja najdłużej zdrowej.a co z ludźmi od urodzenia chorymi albo np zapadajacymi na nieuleczalne choroby w wieku lat kilkunastu?maja umierać?a co by sie stalo gdybyś ulegl wypadkowi (neikoniecznei komunikacyjnemu) powiedzmy idziesz sobie na wycieczkę w gory potykasz sie i na szczęście przezywasz lecz jestes sparalizowany?masz umrzec z glodu?.niestety świat nei jest zero jedynkowy.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując