Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2015, 11:45
Ktoś podczas tej debaty dobrze powiedział (chyba Wilk?), że ludzie nie żyją z ulg tylko z dochodów - chyba coś w ten deseń. I o to właśnie chodzi. Niech sobie te wszystkie socjalistyczne świnie w dupę wsadzą te swoje ulgi, te swoje 500 zł, bo nawet gdyby to powprowadzali to dalej będziemy na ich smyczach i będą nas mieli przy nodze (bo jak nie to nie dostaniesz ulgi albo 500 zł) niech się od.......ą od ludzi, dadzą im godnie żyć i zarabiać, niech przestaną ich okradać i żadne ulgi i socjal nie będą potrzebne.
Żeby dać socjal to najpierw trzeba ukraść w podatkach, żeby od przykładowego Nowaka do Kowalskiego przetransferować 500 zł to dodatkowo na tej kasie jeszcze kilku pasożytów będzie się dorabiało, a to jakiś minister, a to ktoś w gminie, a to inny urzędas, który sprawdzi czy 500 zł się należy.
Won od Polaków, sami sobie poradzimy.
A te 500 zł na dziecko to kolejny cud, podobny do tych 3 mln mieszkań. Zauważyłem, że co wybory to każdy ma takie swoje mocne .......nięcie, taki wabik dla mas. Tu 3 mln mieszkań a tu 500 zł. Przecież większość ludzi biednych jak to słyszy t wariują ze szczęścia. Skoro kasa jest na wyciągnięcie ręki to: "może zagłosujemy na tego Dudę?"
Tylko są 2 problemy.
1. Tej kasy nie ma i nie będzie. Nie wiem skąd w sytuacji Polski wziąć taką mamonę jak tu trzeba myśleć jak budżet bez deficytu ułożyć i jak spłacić dług Państwowy.
2. Tak jak pisze fialo, te 500 zł to by był świetny ukłon w stronę patologii. Tez już widzę co się dzieje w takich rodzinach. Zaczęliby się mnożyć jak króliki bo przecież skoro można żyć z socjala to lepiej sobie machnąć czwóreczkę dzieci, dostać 2 tys zł na nie, mieszkać w jakiejś ciasnocie za kilkaset zł a resztę kasy wydać na żarcie i swoje używki.

Dobrobyt się nie bierze z tego waszego jebanego socjala tylko z pracy. Nie ma cudów, że nagle będzie fajnie bo od tego weźmiemy kasę, damy temu i będzie super. Każdy musi na pieniądze zarobić, coś wytworzyć a nie dostawać z nieba. Kiedy wy to, pasożyty zrozumiecie?

Cytat:
Widać, że zrobił to specjalnie bo karteczki miał przygotowane Myślałem, że po wyborach stworzą coś razem a tu taki zgrzyt i dzisiaj Kukiz powiedział, że wycofuje się ze współpracy z Korwinem bo nie dotrzymuje słowa
Chyba właśnie po to żeby robić cyrk i mącić ludziom w głowach. Najpierw jakieś pieprzenie o współpracy, miłe słówka itp żeby w najważniejszym momencie, w takiej "debacie", którą oglądała największa publika w porównaniu do innych programów informacyjnych z udziałem Kukizów, Mikke itp wbić w sztandarowy pomysł Kukiza gwóźdź.
Mikke od początku wiedział, że Kukiz = JOWy więc nie rozumiem po .... to pajacowanie. Mógł mu to na osobności powiedzieć a nie w takiej sytuacji.
Niestety ci wszyscy antysystemowcy się niewiele różnią od PiSu, każdy tylko patrzy czy jego koryto się napełni i ma w dupie Polskę. Najpoważniej z nich to Braun wygląda - może to efekt tego, że jest świeży w polityce więc jeszcze jego oblicze nie ujawniło się w 100% - ale chociaż wygląda na to, że on by chciał szukać porozumienia, a reszta (RN, KORWIN itd mają wywalone na to.
Tutaj Braun się wypowiada na temat rozmów z resztą antysystemowców:
https://www.youtube.com/watch?v=INaIBdh2FBk
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 06.05.2015 o godz. 11:51.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując