wiesniak842 napisał(a):

|
Zabawne. Negujesz duopol wladzy jednoczesnie stwierdzajac iz takowy istnieje. To do rafkura oczywiscie.
|
Bo widzę różnice w specyfice wyborów do parlamentu i wyborów na prezydenta? W parlamentarnych zdobycie 10% może dać szansę na jakieś zmiany - też bardziej teoretycznie ale jednak. W wyborach prezydenta 10% jest nieistotnym marginesem. Miejsce na kontestację układu zostawiam sobie w innych wyborach. W nadchodzących wybieram mniejsze zło.
mtk napisał(a):

|
No to będziemy oglądać Komorowskiego, a kto ma rację ja (próbując zmiany) czy Ty (głosując na mniejsze zło)?
|
Nie wiem kto ma rację. U Ciebie przeważa postawa romantyczna u mnie pragmatyczna.
Karamazow napisał(a):

|
Zdradzę Ci sekret apropo stałego elektoratu i folkloru. Wyobraź sobie sytuację, że w mediach na 2 miesiące przed wyborami pojawiają się takie sondaże opinii publicznej: Ogórek 30% Kukiz 25% Korwin 15% Braun 10%Palikot 7% Komorowski 5% Duda 3%. I przez 2 miesiące plus minus 3% w mediach pojawiają się sondaże w których są takie same wyniki. Jakoś dziwnie jestem przekonany, że wyniki byłyby inne niż będą 10 maja.
|
Wyobrażać sobie mogę wiele różnych rzeczy ale po co skoro to tylko moja wyobraźnia. Na tą chwilę sondaże ( czy prawdziwe czy sfałszowane ) są jakie są. Po co mam się odnajdywać w alternatywnej rzeczywistości? Wolę się skupić na tym co mnie otacza a nie tym co mogłoby mnie otaczać. Pomijam, że zakładając fałszowanie sondaży mający taką możliwość chyba jednak skupiają się na kimś kogo traktują jako głównego kandydata a nie na kogoś kto jest meteorytem na scenie politycznej. Czemu na dzień dzisiejszy tego Dudy jest w mediach przychylnych władzy mniej niż Kukiza czy nawet Ogórek? Ano temu, że realnie nie stanowią żadnego zagrożenia.