Wyświetl pojedynczy post
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2015, 11:33
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Zabawne. Negujesz duopol wladzy jednoczesnie stwierdzajac iz takowy istnieje. To do rafkura oczywiscie.
Bo widzę różnice w specyfice wyborów do parlamentu i wyborów na prezydenta? W parlamentarnych zdobycie 10% może dać szansę na jakieś zmiany - też bardziej teoretycznie ale jednak. W wyborach prezydenta 10% jest nieistotnym marginesem. Miejsce na kontestację układu zostawiam sobie w innych wyborach. W nadchodzących wybieram mniejsze zło.

mtk napisał(a):Wyświetl post
No to będziemy oglądać Komorowskiego, a kto ma rację ja (próbując zmiany) czy Ty (głosując na mniejsze zło)?
Nie wiem kto ma rację. U Ciebie przeważa postawa romantyczna u mnie pragmatyczna.

Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Zdradzę Ci sekret apropo stałego elektoratu i folkloru. Wyobraź sobie sytuację, że w mediach na 2 miesiące przed wyborami pojawiają się takie sondaże opinii publicznej: Ogórek 30% Kukiz 25% Korwin 15% Braun 10%Palikot 7% Komorowski 5% Duda 3%. I przez 2 miesiące plus minus 3% w mediach pojawiają się sondaże w których są takie same wyniki. Jakoś dziwnie jestem przekonany, że wyniki byłyby inne niż będą 10 maja.
Wyobrażać sobie mogę wiele różnych rzeczy ale po co skoro to tylko moja wyobraźnia. Na tą chwilę sondaże ( czy prawdziwe czy sfałszowane ) są jakie są. Po co mam się odnajdywać w alternatywnej rzeczywistości? Wolę się skupić na tym co mnie otacza a nie tym co mogłoby mnie otaczać. Pomijam, że zakładając fałszowanie sondaży mający taką możliwość chyba jednak skupiają się na kimś kogo traktują jako głównego kandydata a nie na kogoś kto jest meteorytem na scenie politycznej. Czemu na dzień dzisiejszy tego Dudy jest w mediach przychylnych władzy mniej niż Kukiza czy nawet Ogórek? Ano temu, że realnie nie stanowią żadnego zagrożenia.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 04.05.2015 o godz. 11:45.
Odpowiedz cytując