Wyświetl pojedynczy post
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2015, 11:33
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Kukiz żyje raptem 13 lat dłużej niż ja. To dłużo i mało. Pewnie mniej więcej 5 lat mniej niż średni wiek jego wyborców.
Kłócimy się dalej broniąc jego czy Mikke jak niepodległości a będziemy dalej oglądać Komorowskiego na piedestale.
To są wybory prezydenckie a nie parlamentarne. To w parlamentarnych powinno się głosować na inne niż PO czy PIS partie. W wyborach prezydenckich końcem końców i tak zawsze zostaje dwóch z największym poparciem i nie ma tu miejsca na folklor. PO w przypadku poprzednich wyborów wepchało Komorowskiego na zasadzie głoszonego wszem i wobec mniejszego zła. Tu w drugiej turze będzie podobnie.
Pierdzielenie o układzie jest w tych wyborach o tyle zabawne, że piewcy tejże teorii zapominają o jednym ważnym szczególe: ilu wyborców w II turze jest w stanie zebrać tenże Kukiz o Mikke mającym 85% negatywnego elektoratu nie wspominając. Rożnica pomiędzy Dudą a pozostałymi kontrkandydatami Komorowskiego jest taka, że on mimo wszystko ma za sobą potencjalny porównywalny do Komorowskiego stały elektorat. Inni tego nie mają. Jak powiedziałem - nie jest moim kandydatem idealnym ale Komorowskiego nie chcę dalej oglądać.
Zdradzę Ci sekret apropo stałego elektoratu i folkloru. Wyobraź sobie sytuację, że w mediach na 2 miesiące przed wyborami pojawiają się takie sondaże opinii publicznej: Ogórek 30% Kukiz 25% Korwin 15% Braun 10%Palikot 7% Komorowski 5% Duda 3%. I przez 2 miesiące plus minus 3% w mediach pojawiają się sondaże w których są takie same wyniki. Jakoś dziwnie jestem przekonany, że wyniki byłyby inne niż będą 10 maja.

Bronowianin ironizuje jak może, ale niektórzy nadal się na to nabierają.
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 04.05.2015 o godz. 11:45.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując