Wyświetl pojedynczy post
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2015, 09:44
mtk napisał(a):Wyświetl post
Jakbym czytał manifest z 89.
To może zagłosuj zamiast na dudę to na Kukiza lub Korwina. Przecież wiadomo, że żyd w drugiej turze polegnie z jak to ująłeś "głosem rozsądku". Czyli również realizujesz nieudolną politykę Bredzisława.
A może elektrykiem naszych czasów. Przypuszczam, że ten gość z dupy wzięty żyje w tym chorym kraju 2 razy dłużej niż ty, a dawno temu spokojnie mógł s.......ić gdzie tylko chciał, stać go było. Tym samym jest bardziej wiarygodny niż bula i z dupy wzięty żyd.
W 2010 kandydował bez powodzenia z ramienia PiS na prezydenta Krakowa, uzyskał mandat radnego miasta. Nawet w Krakowie woleli czerwonego Jacka, od pacynki Prezesa. I takie coś miałoby być prezydentem kraju?
Kukiz żyje raptem 13 lat dłużej niż ja. To dłużo i mało. Pewnie mniej więcej 5 lat mniej niż średni wiek jego wyborców.
Kłócimy się dalej broniąc jego czy Mikke jak niepodległości a będziemy dalej oglądać Komorowskiego na piedestale.
To są wybory prezydenckie a nie parlamentarne. To w parlamentarnych powinno się głosować na inne niż PO czy PIS partie. W wyborach prezydenckich końcem końców i tak zawsze zostaje dwóch z największym poparciem i nie ma tu miejsca na folklor. PO w przypadku poprzednich wyborów wepchało Komorowskiego na zasadzie głoszonego wszem i wobec mniejszego zła. Tu w drugiej turze będzie podobnie.
Pierdzielenie o układzie jest w tych wyborach o tyle zabawne, że piewcy tejże teorii zapominają o jednym ważnym szczególe: ilu wyborców w II turze jest w stanie zebrać tenże Kukiz o Mikke mającym 85% negatywnego elektoratu nie wspominając. Rożnica pomiędzy Dudą a pozostałymi kontrkandydatami Komorowskiego jest taka, że on mimo wszystko ma za sobą potencjalny porównywalny do Komorowskiego stały elektorat. Inni tego nie mają. Jak powiedziałem - nie jest moim kandydatem idealnym ale Komorowskiego nie chcę dalej oglądać.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 04.05.2015 o godz. 09:49.
Odpowiedz cytując