Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2015, 10:57
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
No ale Korwin przecież mówi prawdę- polityka antyrosyjska nie jest polską racją stanu- nie ta liga. Każdy kto chce nas wciągnąć w konflikt Polsko-Rosyjski zasługuje na natychmiastowe wydalenie poza granice kraju, ponieważ otwarcie chcę unicestwienia.

A to, że Korwin czasami powie coś takiego, że ręce automatycznie opadają, to już inna inszość. Jednak też czasami nie wiadomo jaki jest kontekst wypowiedzi.

Mi osobiście rzygać się chce, przez to, co przez ostatnie dni wyprawia niezalezna i tym podobne media. Przyznaję się, wole je czytać niż Newsweeka czy Politykę, ale nie mniej jednak to jak traktują innych kandydatów na urząd prezydenta jest conajmniej nieeleganckie. To mają być niby "niezależne" media? Tzn ja się nigdy nie łudziłem, że to tuby jednej partii- ale mogliby chociaż zachować jakiekolwiek pozory...

Pierwszy akapit dziwnie mi przypomina plany ugłaskiwania Putina po smoleńsku. Poważnie myślisz, że skala naszego konfliktu z Moskwą zależy od czegokolwiek innego niż widzi mi się Putina? Myślisz, że jak go będziesz hołubił to on odwdzięczy się tym samym? Z jego punktu widzenia tak. Zrobi Cię namiestnikiem wykonującym jego polecenia. Taki masz cel? I o jakim unicestwieniu piszesz bo to już kabaret.

Korwin gada co gada i właśnie za takiego namiestnika robi. Patrz fotka z Syrii.

Żeby móc zrozumieć Niezależną musiałbyś być na ich miejscu. Jak by ci raz w tygodniu przebijali opony nieznani sprawcy to mógłbyś lekko ze świrować.

Natomiast co do tratowania kandydatów. A kto ich wszystkich nazwał czeladnikami? To jest eleganckie? I to koleś który ma w haśle zgodę.

Republika i Niezależna to media prywatne utrzymywane z wpłat dobrowolnych, bez dotacji budżetowych bezpośrednich czy pośrednich. Więc są niezależne od establishmentu. Jak przestaną się podobać ludziom to padną. A kiedy się podobają? Kiedy dostrzegasz w nich alternatywę dla mentstreamu. A skoro w mentstreamie owa jedna partia jest czarna i śmierdzi to w niezależnych mediach jest lśniąca i pachnie. Czy to nie dziecinnie proste?

I nie oczekuj przesadnego obiektywizmu. Dziś już takie media nie istnieją, bo kasa rządzi. Obiektywne powinny być media publiczne za które płacą wszyscy. Jak są traktowani kandydaci w TVP? Nie masz obiekcji?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując