Wyświetl pojedynczy post
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.05.2015, 12:02
Cytat:
Akurat ten fanatyzm religijny Brauna jak to nazwałeś to nic złego. I każdy inny fanatyzm religijny, o którym słyszałem w naszym kraju nie jest zły. Nie słyszałem jeszcze żeby ktoś tu chciał wprowadzać jakieś przymusowe lekcje religii dla wszystkich w szkołach, jakieś kary śmierci dla niewierzących, szydzić z niewierzących itp.
Tu chodzi po prostu o to, że ci fanatycy czytaj katofaszyści tak pięknie nazywani przez wielu, chcą aby moralność była odwzorowana z prawa bożego, aby tak jak przez tysiąc lat istnienia Polska była oparta na wierze katolickiej. Tyle. Czy to jest fanatyzm? Nie wydaje mi się.
Prosty przykład z dzisiejszego życia. Jesteśmy niby, według lewaków Państwem wyznaniowym. I co się takiego złego dzieje w Polsce? Że religia jest w szkole to takie zło? Jedyny minus to może kwestia finansowa ale tak to nie rozumiem jak Polakowi może przeszkadzać katolicyzm, nawet jeśli jest ateistą czy ma inną wiarę.
"Królestwo moje nie jest z tego świata" - J 16, 33b-37. To moje, nie zgadzające się z Braunem zdanie odnośnie intronizacji. Podobno jeszcze jest za istnieniem senatu (choć nie mam źródła potwierdzającego ten pogląd), co również z moimi poglądami się kłóci.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując