Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2015, 23:43
Politycy robią z nas idiotów, że zastanawiamy się nad takim, a nie innym wyborem. Ja decyzję podjąłem już dawno temu i oddam głos nieważny podobnie jak 5 lat temu. Dekadę temu głosowałem na Lecha Kaczyńskiego w drugiej turze i może stąd ta trauma, że oddałem głos na kogoś kogo nie popierałem, a głosowałem na mniejsze zło.

PS. Jeśli tylko WSI jako jedyna ze służb trzyma Polskę w szachu po 1989 roku to ja jestem święty turecki

Jeśli jednak ktoś zastanawia się nad doszukiwaniem się "mniejszego zła" to z odpowiedzią, a może też z zagwozdką wyskakuje Marcin Palade w świeżej aktualizacji sondażu.

Cytat:

Na dwanaście dni przed głosowaniem oddala się perspektywa reelekcji urzędującego prezydenta już w I turze. B.Komorowski może liczyć na poparcie 46 proc. zdecydowanych wyborców, a jego główny rywal A.Duda na 29 proc. Rosną notowania P.Kukiza, głównie kosztem J.Korwin-Mikke i M.Ogórek. Stabilnym poparciem dysponuje A.Jarubas. Wynik II tury jest sprawą otwartą z racji niewielkich przepływów dla B.Komorowskiego. Prezydent może liczyć na większość elektoratu J.Palikota oraz tylko część wyborców M.Ogórek i A.Jarubasa. O tym kto zasiądzie w Belwederze zależeć będzie w dużej mierze od wyborców antysystemowych. Czy "mniejszym złem" będzie A.Duda?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 28.04.2015 o godz. 23:55.
Odpowiedz cytując