Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2015, 17:20
Apropo Kukiza i tej kampanii. Zauważyliście, że w tej kampanii mówi się właściwie o 4 kandydatach tylko? W przestrzeni medialnej istnieją tylko: Komorowski, Duda, Mikke, Kukiz.
Dwóch pierwszych wiadomo dlaczego, są to kandydaci największych partii. Mikke to ikona polityki więc trudno byłoby go pomijać, lecz częściej go pokazują jak coś palnie niż jego normalne wypowiedzi. I zostaje właśnie Kukiz czyli jedna wielka zagadka, o której już wcześniej pisałem, że jest takim Palikotem. I to co ja twierdziłem i to co tu wkleił emj właściwie składa się w jakąś całość. Taki Kukiz, człowiek znikąd jeśli chodzi o stricte politykę, człowiek z dziwną przeszłością, wyborca PO, wyjeżdżający na Ukrainę nieść im oswobodzenie, który nagle zaczął wszystko kumać i już wie o nocnych zmianach, Magdalence, banderze, UPA itd.
Do tego gościu jest właśnie takim elektronem, który ma zebrać wszystko co tylko ma wątpliwości czy głosować na Dudę, Komora, Palikota, Mikke, Brauna, Kowalskiego, Ogórek, Jarubasa. Potwierdzają to jego wypowiedzi, że będzie na jesień tworzył ruch o poglądach od lewa do prawa. Dziwnie to wszystko wygląda.

O reszcie kandydatów w tej kampanii cicho. Trochę na początku o Ogórek poopowiadali ale wiadomo było od początku, że zarówno ona jak i Jarubas są specjalnie wystawieni w wyborach aby nic nie odebrać Bulowi. Takie no name'y, które przepadły szybko w tej grze.
Co w tej całej układance robi Kukiz jest bardzo ciekawe. Dlaczego nie pokazuje się Kowalskiego i Brauna - Wilka pomijam bo wiadomo, że podzieli los UPRu i bez Korwina umrze - jest też bardzo ciekawe z uwagi na to, że jest lansowany człowiek taki jak Kukiz.

Smutne jest to jak się ludzie dają rozgrywać temu układowi magdalenkowemu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując