|
Senior Member
Od: 11.2002
|

22.04.2015, 06:48
|
Bronowianin napisał(a): 
Z filmiku, który zamieściłeś nie można rozstrzygnąć czy ludzie są 'sprowadzani' w jakiś zorganizowany sposób na spotkanie z panem prezydentem Bronisławem Komorowskim. Widać sporą grupę idących ludzi, lecz nie można wysnuć wniosku, jak czyni to autor nagrania, że są opłacani lub przywożeni przez kogoś. Każdy z kandydatów ma jakichś zwolenników, więc naturalne że sympatycy urzędującego prezydenta mogą chcieć wybrać się na spotkanie z nim. Być może przyjechali sami, bądź wynajęli sobie wspólny transport - z filmiku się tego nie dowiadujemy. Mamy za to nieuprawnioną nadinterpretację narratora.
Natomiast to, co w ostatnich miesiącach może oburzać, to fakt zakłócania przez grupy chuliganów wieców z udziałem pana prezydenta Komorowskiego. Sądząc po rekwizytach które ze sobą zabierają owe zgraje nieokrzesanych i prymitywnych młodzieńców, są to zwolennicy Korwin-Mikkego, Nowej Prawicy oraz neofaszystowskich bojówek. Być może właśnie oni są nasyłani z polecenia swych przełożonych, aby wszczynać awantury i utrudniać spotkania prezydenta z jego sympatykami. Powinno się z tym zrobić porządek, gdyż przypomina to awantury wszczynane w Republice Weimarskiej przez nazistów. Tego typu przejawy agresji, także werbalnej, należy zwalczać w zarodku, aby nie doszło do tragedii. Jakiś czas temu mieliśmy przypadek próby dokonania zamachu na pana prezydenta podczas spotkania w Krakowie - myślę, że to przykre doświadczenie powinno sprawić, aby położyć kres takiej agresji i zneutralizować wichrzycieli.
|

|
|