Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.04.2015, 17:44
Cytat:
Możesz mi wytłumaczyć jak niby PiS podzielił Polaków? Gdyby nie środowisko PIS to sprawa w tej chwili była by "brutalnie prosta"- tymczasem robi się coraz bardziej skomplikowana....
Pablo, dlatego napisałem, że ewentualnie PiS to nieudacznicy i pożyteczni idioci a nie układ.
Nie wiem czy sprawa robi się skomplikowana. Te coraz pewniejsze wieści to nic innego jak wcześniejsze "udowodnienia", że ot był zamach. Prawda? Ja nie mówię, że to nie był zamach. Wręcz przeciwnie, jebie mi ta sprawa jak stąd do Moskwy ale na litość boską. Każda afera z tym związana poczynając od trotylu, kończąc na teraz tym niemieckim dziennikarzy czy kto to tam te wieści wysmażył to kompromitacja dla środowiska PiSowskiego i uwalanie wyjaśnienia tej tragedii. Bo na ile sposobów można udowadniać, że był zamach? Ośmieszają tylko swoje środowisko i skłócają Polaków.
Zobacz, raz uważają, że zamach bo trotyl. Ok, może to prawda, może mają rację tylko dlaczego mija kilkanaście miesięcy i zamiast się trzymać tej wersji to już sobie inną wymyślili? No właśnie żeby grać tą tragedią i żeby dzielić ludzi.
Większość tych dowodów jest tak samo żałosna jak zapewnienia zaraz po tragedii mediów i polityków, że na lądowanie naciskał ŚP Kaczyński, że Błasik kazał, że alkohol itp. To jest ten sam poziom kurestwa tylko z drugiej strony barykady.
A jak powinno się tę sprawę rozwiązać? Już napisałem. Na pewno przed wyborami z tym nie szaleć bo to nie prowadzi do wzrostu poparcia. Na pewno nie udowadniać w tej chwili na siłę, że racja jest po naszej stronie, że był zamach tylko się wstrzymać do momentu aż się będzie miało władzę a co za tym idzie możliwości do rozwiązania sprawy, na pewno uderzać w tony typu "gdzie jest wrak i czarne skrzynki" itp. Po prostu punktować to kurestwo, które czyni PO i Rosja a nie iść w tak abstrakcyjne tematy jak udowadnianie zamachu z pozycji? No właśnie, kogo? Osób, które nie mają dostępu do dowodów, materiałów itp Po co rzucać się na taką głęboką wodę i szczuć tym, że na pewno zamach, wymyślać 10 przyczyn tego zamachu jak można punktować oszustów i zdrajców z PO przy tej okazji?
Właśnie po to żeby ludzie rzygali tym Smoleńskiem, a Ci, którzy nie rzygają to żeby się między sobą kłócili.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując