Gwiaździsty napisał(a):

Odpowiedź sprzed kilku minut
Cytat:
W wywiadzie dla Wirtualnej Polski: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,...win-Mik…
ostro wyrażałem się o tych, co rabują ludzi - co, jak wiadomo, robią władze, robią związki zawodowe - i nie tylko... Zapowiedziałem zdecydowane przeciwstawienie się takim rabunkom:
"...niech sobie demonstrują, byle spokojnie. Bo jak zaczną palić, niszczyć domy i rozwalać samochody - to do akcji wkroczy policja, a w razie konieczności i wojsko.
Nie można pozwalać na to, by jakaś grupa szantażowała całą Polskę, jak niedawno górnicy, którzy zażądali po 50 tys. zł. Dlaczego dano im te pieniądze? Bo mieli kilofy? To był taki sam rabunek, jak włamanie do mieszkania. Kazałbym strzelać do takich rabusiów. Bez cienia wahania".
Zwracam uwagę, że "górnik" używający kilofa do rozwalania budynków i samochodów - nie jest "górnikiem" tylko zwykłym bandytą. Natomiast górników, którzy są ciężko pracującymi ludźmi, bardzo szanuję - i czynnie dbam o to, by niektórzy działacze związkowi, politycy, bojownicy z Globalnym Ociepleniem itp. - nie pozbawiali ich pracy,
Tymczasem tytuły są np. takie:
"WPROST": Korwin-Mikke: "Kazałbym strzelać do górników" - i podobne. Bandytów wziął natomiast w obronę herszt wszystkich hersztów, p.Piotr Duda - który zapowiedział, że "da mi w pysk" - z pozdrowieniami od "górników".
Po pierwsze więc przypominam Mu, że pochwalanie i czynne branie w obronę rabusiów, jest w Polsce przestępstwem
A po drugie przypominam, że wprawdzie jest byłym komandosem - ale w odpowiedzi może dostać pozdrowienie od Wielkiego Wyrównywacza Szans - śp.Samuela Colta.
|
Czyli leków tradycyjnie nie wziął
Niesiołowski Gwiaździsty