Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2015, 11:13
Tak sobie pomyślałem, że niby po co sędziowie mieliby uwalać Wisłę, która już nie jest tą Wisłą z przed kilku chociażby lat? I doszedłem do wniosku, że mimo naszej słabości to ta liga jest jeszcze słabsza i zawsze warto z punktu widzenia warszawskiego układu pomagać Legii a uwalać Wisłę czy Amicę. Dochodzi jeszcze aspekt podziału punktów po 30 kolejkach. Tak na prawdę im lepiej ustawią Legię do 30 kolejki tym łatwiej będzie już może nawet bez pomocy wygrać im ligę w fazie po podziale.

Nie wiem jak w tamtej rundzie ale czy aby pomaganie Legii i przeszkadzanie Wiśle nie nasiliło się w tej rundzie - po sprzedaży Radovicia?
Legia jest obecnie cienka jak barszcz i trzeba im pomagać bo gdyby nie to to by pewnie ledwo na pudle byli teraz.

Co do podziału punktów po 30 kolejce to z jednej strony jest to kurewski przepis o niby jak tak można? Grać o 3 pkt lub 1 pkt a później wszystko podzielić i wychodzi na to, że te 3 pkt to było 1,5 pkt a 1 pkt to był 0,5 pkt? Wyrobić sobie w uczciwej grze (nie dotyczy Legii) przewagę nad klubem 10 pkt a później mieć to obcięte do 5 pkt, dziwne. Przecież to jest głupie.
Ale takie coś sprawdza się jeśli chodzi o atrakcyjność ligi bo na prawdę trzeba ciągle grać dobrze bo jedna wygrana nie daje nam w końcowym rezultacie uciekania od rywala o 3 punkty tylko o 1,5 pkt itd. także jest to taki chamski i utrudniający przepis ale dzięki niemu niewątpliwie liga jest ciekawsza!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując